Hlavní obsah

Kdo prošel Boltonem, ještě nemusí mít na českou ligu, zjistil Vrba

PRAHA

Trefy i zklamání jsou průvodními jevy testování hráčů, kteří se během přípravy představují v domácích fotbalových klubech. Třeba do Plzně dorazil americký útočník, který má na vizitce i angažmá v týmu Premier League. „Čekal jsem od něj mnohem víc. Ukazuje se, že kdo působil v Boltonu, ještě nemusí automaticky mít na českou ligu,“ konstatoval kouč Pavel Vrba.

Foto: fcviktoria.cz

Američan Johann Smith v dresu Plzně během utkání s Drážďany.

Článek

Reference ho provázely náramné. Útočník Johann Smith, dvaadvacetiletý Američan, jehož si v roce 2006 do své akademie vyhlédl anglický Bolton a později ho zařadil i na soupisku pro Premier League. Potom hrál v Torontu a v Rijece, s níž kopal i evropské poháry. Ve středu tento hráč nastoupil za Plzeň ve čtvrtfinále Tipsport ligy proti Drážďanům a totálně vyhořel.

„Čekal jsem od něj určitě víc. Ukazuje se, že kdo působil v Boltonu, ještě nemusí automaticky mít na českou ligu,“ konstatoval kouč Pavel Vrba na adresu Američana.

Druhý testovaný borec Chorvat Mario Milasinovič z týmu NK Lipik vstřelil jediný gól zápasu a poslal Viktorii do semifinále. „Přišli do nového prostředí, je to pro ně komplikované. Zvážíme s vedením, jak dlouho tady testovaní hráči zůstanou, nebo jestli se s některými rozloučíme,“ dodal Vrba po středečním duelu.

Během čtvrtka bylo jasno - ani jeden z cizinců nezůstane, jejich testování skončilo. "Hráči ze zahraničí by měli výkonnostně domácí fotbalisty převyšovat, a to v případě Smitha ani Milasinoviče nebylo splněno. Kádr je i tak dostatečně široký," oznámil Vrba.

Všichni jsou lepší než my, vtipkuje kouč

Plzeňští si postupem zajistili další dva kvalitní víkendové zápasy, pro kouče je však stále prioritou nabírání kondice pro jaro. „Je milé, že po čtyřech zápasech turnaje máme skóre 8:0. Přípravným duelům se však nepřizpůsobujeme, důležitá bude až Gambrinus liga,“ potvrdil Vrba.

V mimořádně vyrovnané tabulce je Viktoria na dostřel předních příček, útok na poháry ovšem nevyhlašuje. „Před rokem jsme na tom byli podobně a řečí měli až příliš. Pak nám nevyšly tři první zápasy, sklopili jsme uši a liga pro nás skončila. Letos se chceme ukázat hlavně na hřišti,“ přeje si kouč.

Snad až příliš skromné vyjádření trenéra týmu, který na podzim nasbíral 26 bodů. A pokud by vyhrál dohrávku v Teplicích, mohl by na první místo ztrácet jen tři body. „Kdepak, jaro bude hodně těžké. My jsme si řekli, že všechny týmy nad námi jsou lepší než my, takže je budeme kontrolovat zezadu. Ale věřím, že to tak nebude,“ vtipkuje Vrba s poukazem, že spousta klubů z popředí tabulky bude na jaře pod větším tlakem než Plzeň. „A to by měla být naše výhoda...“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články