Hlavní obsah

Reprezentace je pro mě stále motivací, ujišťuje sparťan Sionko

Naposledy nastoupil v soutěžním utkání za Spartu 9. prosince 2003, když letenští fotbalisté porazili 1:0 Lazio Řím a postoupili do osmifinále Ligy mistrů. Obnovenou premiéru v rudém dresu si Libor Sionko připsal ve čtvrtečním přípravném duelu s Českými Budějovicemi, navíc jako kapitán. Jeho návrat na vlastní oči sledoval také kouč reprezentace Michal Bílek.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Libor Sionko se v lednu stal novou posilou Sparty.

Článek

Zaregistroval jste, že zápas s Českými Budějovicemi sledoval také kouč reprezentace Bílek?

Abych pravdu řekl, ani jsem o něm nevěděl. Ale jak už jsem dříve řekl, do nároďáku bych se ještě rád vrátil. Pořád je to pro mě motivace.

S jakými pocity jste si po šesti letech zase zahrál za Spartu?

Na hřišti jsem stíhal všechno. Cítím se dobře, až na tu zimu. Už se těším na soustředění do Španělska, tam bude teplo. Zatímco u nás teď jsou velké mrazy, z Dánska jsem byl v poslední době zvyklý na mírné anglické zimy.

Umělé trávě jste zřejmě také odvykl.

Moc v lásce ji nemám. Na umělce se nedá hrát na sto procent, povrch je nevyzpytatelný a nebezpečný. A to poslední, co bychom všichni chtěli, jsou nějaká zbytečná zranění před odjezdem do Španělska. Do Sparty jsem však přišel hrát, takže co řekne trenér, to plníme.

Dostal jste hned kapitánskou pásku. Pokladník se tedy má na co těšit...

Já už ale kapitánem ve Spartě byl před svým odchodem do zahraničí, takže věřím, že to není promlčené a nic platit nebudu.

Den před zápasem jste dodatečně absolvoval fyzické testy. Jak dopadly?

Nejsem s nimi úplně spokojený, byl jsem zvyklý na lepší výsledky. Všechno však doženu, s kondicí jsem nikdy problémy neměl. Zatím se přece jen projevuje, že jsem přišel o začátek hrubé přípravy.

Nedávno jste dostal tři dny volno na vyřízení formalit v Kodani. Co všechno jste tam stihl?

Musel jsem ukončit řadu věcí na úřadech, prodat auto, vrátit klubu kartu do mobilu... Zbytek už je na manželce, která tam ještě zůstává. Máme zaplacený pronájem na další dva měsíce, takže bude balit a děti tam mohou dál chodit do školky.

Reklama

Související témata: