Hlavní obsah

Tepličtí v pondělí míří do Turecka

TEPLICE

Fotbalisté Teplic si v sobotu zahráli přípravu s druholigovým Sokolovem (2:1) a v pondělí se vydají na herní kemp do turecké Antalyie. Tam je čekají čtyři zápasy s kvalitními soupeři, což samozřejmě vítá trenér Jiří Plíšek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek (vlevo) a kapitán týmu Petr Lukáš

Článek

Kolik hráčů berete na soustředění?

Cestuje čtyřiadvacet hráčů včetně útočníka Doška ze Sparty a navrátilce Doležala z Českých Budějovic. V týmu zatím zůstávají i Zoubele po návratu z Kladna a Veverka z Ústí nad Labem. Přidávají se k nám mladíci Šollar a brankář Pechatý z rezervy.

Cestují i marodi Rosa a Mareš?

Ano, a jsme za to rádi. Během takřka čtrnácti dní se jim budeme moci pořádně věnovat. Rosa už trénuje, i když se nezapojuje do hry. Mareš teprve začíná s prvními cvičeními a věřím, že se postupně dostane do zátěže.

Uvažujete ještě o posílení kádru?

V útoku a ve středové řadě máme na výběr dostatek hráčů, ale cítíme potřebu doplnit obranu. Aspoň o jednoho obránce, který by zesílil defenzivní fázi a byl by schopen odehrát ligová utkání. Pokud by se někdo takový objevil, tak asi až po našem návratu z Turecka.

Jaký program vás čeká v Turecku?

Čtyři zápasy s velmi zajímavými soupeři: Hirošimou, FC Vaslui, Dinamem Záhřeb a Litexem Loveč. Hráči se musí připravit na to, že se ocitnou pod tlakem. To je hlavní smysl herních prověrek. I v tréninku se budeme věnovat fotbalovým prvkům, nebude chybět ani regenerace.

Máte představu o klimatických podmínkách v Turecku?

Už tam snad odezněly mrazy, ale podle předpovědí má být deštivo. Uvidíme, jak to bude vypadat. Očekáváme teploty kolem dvaceti stupňů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články