Hlavní obsah

Belaid možná skončí v Ďolíčku, za Čelůstku by mohl přijít Štochl

PRAHA

Zlobivé dítě z Edenu se přes zimu točí v bludném kruhu. Tuniský záložník Tijani Belaid se připravuje sám, mimo fotbalového týmu Slavie. Má souhlas najít si hostování, z námluv s Le Mans či s Malagou však sešlo. A tak by šikovný hráč, který má ovšem problémy s tréninkovou morálkou a pracovitostí, mohl na jaře kopat za Bohemians 1905.

Článek

Takových záložníků kope v Gambrinus lize hodně málo. Tuniský virtuóz Tijani Belaid však hřeší na svůj talent a kouč Karel Jarolím už odmítl přehlížet jeho liknavý přístup k tréninku i k některým zápasům. Místo startu na africkém šampionátu tak středopolař jednal s Le Mans či s Malagou, v zahraničí však nakonec ani v jednom případě neuspěl. A tak se zdá, že by mohl na jaře hrát za vršovické klokany, jimž dal z penalty svůj jediný podzimní ligový gól.

„V posledních dnech se nám opravdu ještě naskytla možnost jednat o Belaidovi ze Slavie. Je to samozřejmě velmi kvalitní hráč, ale v tuto chvíli se nejedná o podmínkách, ale spíše o fotbalových představách hráče,“ potvrdil Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

„Se Slavií jsme se víceméně dohodli na podmínkách půlročního hostování, ale hráč ještě zvažuje další nabídky ze zahraničních i českých klubů. Rozhodně se k této variantě neupínáme a není to tak, že by to byla jistá věc. Ke kontaktům došlo, uvidíme, jak bude probíhat rozhodování hráče v dalších dnech,“ upřesňuje Přibyl s vědomím, že na Belaida si dělá zálusk třeba i Mladá Boleslav.

Slavia láká příbramského obránce Štochla

Naopak do Edenu by mohl zamířit příbramský obránce Jakub Štochl. Po odchodu Čelůstky do Palerma by se obhájci titulu nějaký další šikovný stoper hodil. Slavia původně uvažovala o Vítu Benešovi z Kladna, teď se však zaměřila na Štochla.

"Se Slavií o Štochlovi jednáme. Zatím by mělo jít o půlroční hostování s opcí," řekl ČTK šéf příbramského klubu Jaroslav Starka z Kypru, kde je se svým týmem na herním soustředění. Rozhodnuto by mělo být do konce týdne.

Štochl, odchovanec hořovického fotbalu, dosud v první lize nastoupil ve čtyřiceti zápasech a vstřelil jednu branku. V podzimní části ligy chyběl v sestavě Příbrami pouze v jediném zápasu. V prosinci absolvoval stáž v Celtiku Glasgow.

Reklama

Související témata: