Hlavní obsah

Mladoboleslavský Pecka přijde po operaci páteře o ligové jaro

MLADÁ BOLESLAV

Útočník mladoboleslavských fotbalistů Luboš Pecka přijde o jarní část sezony kvůli nedávné operaci páteře. Jednatřicetiletý hráč zákrok podstoupil poté, co jej dlouhodobě sužovaly potíže s vyhřezlou ploténkou. Pecka, který se před třemi lety mihl i v reprezentaci, přesto věří, že se na ligové trávníky vrátí už v další sezóně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Luboš Pecka z Mladé Boleslavi se raduje z branky.

Článek

"Doktoři, kteří mě operovali, slíbili, že se vrátím do vrcholového sportu. A já tomu věřím, že se na hřiště vrátím, i když nevím přesně kdy," citovaly internetové stránky mladoboleslavského klubu útočníka, jehož šestnáct nastřílených branek v ligovém ročníku 2006/2007 vyneslo do pozice krále střelců české nejvyšší soutěže.

Pecku bolesti zad trápily už během vánoční přestávky, po lednové konzultaci s vyhlášeným fyzioterapeutem Pavlem Kolářem svolil k chirurgickému zákroku. "Nad jeho doporučením jsem s operací neváhal. Den ode dne bolest ustupuje, mám ze zákroku dobrý pocit" uvedl Pecka.

Odchovanec prachatického fotbalu, který v české lize nastřádal 117 zápasů, zaznamenal v nich 33 branek a předloňskou sezónu strávil na hostování v druholigových německých Cáchách, je momentálně v domácím léčení. Operaci v pražském Motole podstoupil 23. ledna. Do dvou měsíců by měl začít s postupnou rehabilitací.

Reklama

Související témata: