Hlavní obsah

Sparta má respekt k soupeřům, přesto chce vyhrát double

PRAHA

Dva roky jsou bez mistrovského titulu a nechtějí už více čekat. Fotbalisty Sparty navíc na jaře čeká také pikantní čtvrtfinále Ondrášovka Cupu se Slavií. Uspět chtějí na obou frontách a získat double. „Nebudeme vyhlašovat, že cokoliv jiného bude neúspěch. Chceme si uchovat respekt ke všem soupeřům, ale ambice máme nejvyšší,“ ujišťuje kouč Jozef Chovanec.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka ze Sparty (vpravo) v souboji se Zdeňkem Šenkeříkem

Článek

Letenští na rozdíl od minulých sezón nenabrali na podzim žádné bodové manko, a tak vstupují do jara jako hlavní favorit na zisk mistrovského titulu v Gambrinus lize.

„Myslím, že se nám zimní přestupy povedly, přišli kvalitní kluci. na jaře se ovšem začíná vlastně nanovo a uchazečů o titul je mnohem víc. Teplice, Baník, ale také Mladá Boleslav, Jablonec i Slavia,“ upozorňuje letenský kapitán Tomáš Řepka. „V mužstvu je cítit napětí, ale věřím že se to povede. V předchozích sezónách jsme útok na titul nedotáhli, proto to chceme letos napravit. Jsme dobře připravení a uděláme maximum pro to, abychom titul získali,“ dodává Řepka.

Sparta má na mušce také Ondrášovka Cup, pokusí se tedy o double. „Nebudeme vyhlašovat, že cokoliv jiného bude neúspěch. Chceme si uchovat respekt ke všem soupeřům, ale ambice máme nejvyšší,“ potvrzuje kouč Jozef Chovanec.

Konkurence vzrostla, sestavu ovlivňují zranění

Z podzimní základní sestavy odešli Hubník a Holenda, v zimě naopak přišli Sionko, Brabec, Lačný a mladíci Krejčí, Jurdík a Polom. „Až na startu ligy se ukáže, jak jsme vlastně na tom. Hráči pracovali celou zimu dobře. Je ale potřeba, aby co nejlépe prodali, co jsme se jim po několik týdnů snažili předat. Chtěli jsme jim vytvořit maximální konkurenční prostředí, což se podařilo. Je na fotbalistech, jak se s tím poperou,“ poukazuje Chovanec.

Ke zraněnému Huškovi se v generálce na ligu přidal i Kucka, takže před prvním zápasem s Příbramí má trenér problém ses ložením středové řady. „Ideální sestavu jsme původně chtěli představit již proti Bohemce. Zdravotní stav některých hráčů to ale nedovolil. Zatím není úplně jisté, jestli se tito fotbalisté stihnou dát do soboty dohromady. Potřebujeme, aby byli stoprocentně zdraví. Pokud nebudou, nenecháme je nastupovat. Jaro bude velmi krátké a nechceme riskovat ještě větší zdravotní problémy,“ avizuje Chovanec.

Reklama

Související témata: