Hlavní obsah

Z Edenu je do Afriky blíž než z Turecka, má jasno slávistická posila mezi tyčemi Senecký

PRAHA

Zažili si pořádnou hektiku, ale teď si pochvalují, že našli společnou řeč a poslední transfer zimního přestupního období zvládli. Fotbalová Slavia i slovenský gólman v jejích službách Štefan Senecký. V jarní premiéře proti Střížkovu totiž brankář, který dostal v tureckém Ankaragücü vyhazov a minutu před dvanáctou se dohodl na půlročním hostování v Edenu, Jarolímův tým svými zákroky hned několikrát podržel a pomohl mu k povinné výhře.

Foto: Sport.cz

Slovenský brankář Štefan Senecký se stal ve Slavii jedničkou.

Článek

S exlávistickým kapitánem Erichem Brabcem kopali v Turecku v jednom týmu, aby je nakonec postihl stejný osud. Nejdříve se od Bosporu pakoval Brabec, po něm i Senecký.

„Jakmile z Ankaragücü odešel Brabec, s nímž jsme si náramně rozuměli na hřišti i mimo něj, cítil jsem, že i mé dny se naplňují. Nikoli snad hlavní trenér, ale jeho asistenti se na mém odchodu podepsali. Nejhorší ovšem bylo, že mně až poslední den přestupního termínu zvěstovali, že se mnou nepočítají. Opravdu ,fantastické´, protože v Turecku se už samozřejmě žádné angažmá sehnat nedalo,“ líčí třetí gólman slovenské fotbalové reprezentace konec svého působení v zemi půlměsíce. Konec, který byl pro něho o to děsivější, že klidně mohl půl roku jen vysedávat na tribuně a tudíž přijít i o vysněný start na světovém šampionátu v Jižní Africe.

Slavia vysvobozením

„Proto jsem Slavii vděčný, že mně umožnila půl roku v jejím dresu chytat. A trenérovi Jarolímovi za šanci, kterou mně dal, zrovna tak. I proto jsem mu chtěl hned v prvním ligovém utkání dokázat, že bylo správné, když s mým angažmá souhlasil a hned ze mě navzdory velké konkurenci, která ve Slavii mezi gólmany panuje, udělal jedničku,“ netají Senecký, že hektický úprk do pražského Edenu pro něho představoval vysvobození. Vzhledem k jeho reprezentačním ambicím určitě...

„Jsem sice ve slovenském nároďáku až druhým náhradníkem, ale když budu ve Slavii pravidelně chytat a podávat dobré výkony, třeba si o nominaci na světový šampionát řeknu. Trenér Weiss mě bude mít rozhodně víc na očích, než kdybych působil v Turecku. Uvidí mě v televizních zápasech, může do Prahy přijet,“ je nová slávistická akvizice přesvědčena, že z Edenu bude mít do Afriky mnohem blíž, než z Turecka.

Kabina ho přijala

Hned v prvním jarním ligovém duelu svým výkonem vzkázal trenérovi slovenské reprezentace Vladimíru Weissovi, že by si ho měl všímat. „Podržel nás a o výhru se zasloužil,“ kvitoval jeho výkon slávistický kouč Karel Jarolím poté, co Senecký v 58. minutě zlikvidoval vyložené šance střížkovského Macha a Pospíšila. „Obránci mně v prvním zápase pomohli, celé mužstvo také. A co prošlo, to mě trefilo,“ pravil slovenský legionář ve slávistických službách a liboval si, jak rychle do mužstva zapadl. „Dopadlo to dobře, kabina mě přijala perfektně. Ale já nikde nedělal problémy, vždy jsem se dokázal rychle aklimatizovat a do mužstva zapadnout.“

Samozřejmě že si Štefan Senecký pochvaloval, že Slavia jarní premiéru zvládla, Střížkov porazila a tři body získala. „Podařilo se nám vyhrát venku, což je na úvod hrozně důležité. Pochopitelně že na těžkém terénu všechno nebylo ideální, přihrávky vázly a i gólů jsme mohli dát víc, ale jsem přesvědčen, že se v průběhu jara budeme zlepšovat. A na konci ligy budeme figurovat před Brabcovou Spartou,“ vzkazoval slovenský gólman svému bývalému tureckému spoluhráči na Letnou.

Reklama

Související témata: