Hlavní obsah

Kladno bere výhru v Boleslavi jako první vlaštovku v boji o záchranu

MLADÁ BOLESLAV

Osm vzájemných zápasů museli fotbalisté Kladna čekat na to, až v nejvyšší soutěži oslaví výhru nad Mladou Boleslaví. V neděli se to svěřencům Martina Hřídela konečně podařilo, když senzační vítězství zařídil gólem již ve 4. minutě záložník Tomáš Strnad. „Samozřejmě, že nejsme spokojeni. Přišli jsme o tři body, navíc v domácím prostředí. Vývoj utkání hodně poznamenala rychlá branka,“ řekl mladoboleslavský trenér Karel Stanner.

Článek

Kladno ke středočeskému derby rozhodně nepřijelo jen s cílem bránit, což v prvním dějství mohlo zužitkovat k dalšímu skórovaní. To se však nestalo, a šanci k vyrovnání tak naopak vycítili domácí, kteří ve druhém poločase zápas režírovali. Aktivně si počínal hlavně zkušený forvard domácích Marek Kulič, po jehož jednom centru však dubutant Ondřej Zahustel v dobré pozici pálil jen do náruče náhradního kladenského gólmana Jaroslava Tesaře.

Jasná jednička hostů Roman Pavlík, si před startem jara na tréninku zlomila ruku. V týmu bojujícím o záchranu si však příliš zoufat nemusejí. Byt to totiž právě třiadvacetiletý Tesař, který svůj celek svými zákroky nejednou podržel a zasloužil se tím o překvapivé vítězství hostů, i když mu v závěru při střele Ludovica Sylvestreho pomohlo břevno.

„Se ziskem tří bodů jsme maximálně spokojeni. V první půli jsme byli soupeři vyrovnaným týmem. V té druhé už jsme byli pod větším tlakem. Aspoň teď jsme si vybrali štěstí, když se k nám na podzim několikrát obrátilo zády,“ nechal se slyšet šťastný kladenský kouč Hřídel. „Pro nás je tato výhra velkým impulzem. Hráčům jsme se během zimní přípravy snažili vštěpovat, že v každém zápase musíme hrát na vítězství. Máme těžký los, toto však vnímáme jako první vlaštovku v boji o udržení,“ dodal.

I kapitán hostů Ondřej Szabo měl po utkání úsměv na tváři. „Boleslav nebyla o moc lepší. My hráli na jednoho forvarda, což rozhodně neznamenalo, že nebudeme chtít útočit,“ řekl Szabo, jenž si v utkání připsal svůj 150. ligový start.

Reklama

Související témata: