Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 0:0Baník remizoval v Plzni, útok na čelo ligy se mu nezdařil

PLZEŇ

Ostravští fotbalisté se mohli hned v prvním jarním kole vyšvihnout do čela ligové tabulky. V Plzni ale nedali v dohrávce 17. kola gól a po bezbrankové remíze zůstali na čtvrtém místě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Tomáš Mičola z Baníku (nahoře) přeskakuje Tomáše Radu z Plzně.

Článek

Souboje Plzně a Ostravy v posledních letech nabídl velké bitvy, tentokrát se ale diváci příliš vzruchu nedočkali, natož gólů. Baník však potvrdil, že na západě Čech neprohrává. Již dvanáct let jej Plzeň nedokázala doma porazit.

Chybný ofsajd

Ostravané začali aktivněji a především nový hráč v kádru Baníku Vydra dělal domácím problémy. V koncovce se ale neprosadil a Plzeň pomalu začala nabírat dech. Dařilo se Rajtoralovi, který proti bývalým spoluhráčům hrál aktivně, snažil se střílet i přihrávat a po jeho akci v osmé minutě se musel činit Baránek.

Nejblíže gólu byli domácí ve 24. minutě, kdy po dobré kombinaci mohl zakončit Rezek do prázdné branky, asistent rozhodčího ale chybně odmával ofsajd Rajtoralovi. „Rozhodčí to odmával, co se dá dělat,“ pokrčil po utkání rameny domácí trenér Vrba.

Nebezpečně pak střílel Rada, ale těsně minul. Na druhé straně vyběhl gólman Ticháček za pokutové území, ale Varadi místo střely z první do opuštěné branky alibisticky hledal spoluhráče a celá šance Baníku vyšuměla.

Za bod byli rádi

Po změně stran přinesl oživení až Horváthův roh v 53. minutě, po němž zakončoval Rezek. Ostravu zachránil Neves, jenž krátce poté kvůli zranění střídal. Poté pálil Rada, ale branku Baníku netrefil. Hosté se z hřiště postupně vytráceli a domácí v útoku příliš nestrašili.

Šanci rozhodnout měl po Horváthově přihrávce Petržela, ale nechal si utéci míč a o příležitost přišel. V poslední minutě přece jen Baník zahrozil hlavičkou Bolfa, ale ani ta nic nezměnila na bezbrankové remíze.

"Soupeř má svou kvalitu, výsledek je pro nás tedy přijatelný," přivítal bod v rozhovoru do kamer České televize kouč Baníku Koubek. "Zápas byl vyrovnaný, mrzí mě, že jsme nevytěžili více. Doufám, že se v dalších zápasech prosadíme i střelecky," konstatoval plzeňský Vrba.

Gambrinus liga, 17. kolo
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:0ON-LINE
Rozhodčí: Jílek - Chytil, Pelikán. ŽK: Mičola, Lička, Řezník, Zeher (všichni Ostrava). Diváci: 3560.
Plzeň: Ticháček - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Rada, Horváth, Rajtoral (70. Jiráček) - Bakoš (89. Rýdel), Rezek (79. Krbeček). Trenér: Vrba.
Ostrava: Baránek - Řezník, Bolf, Neuwirth, Neves (57. Greguš) - Varadi, Lukeš, Marek, Lička - Vydra (61. Zeher), Mičola (90.+1 Strnad). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: