Hlavní obsah

Slavia to myslí s obhajobou vážně, proti Teplicím ji čeká zápas jara

PRAHA

Pro fotbalovou Slavii jde bezpochyby o duel jara. Kdyby sešívaní v sobotním 19. kole na vlastním trávníku podlehli vedoucím Teplicím, jejich ztráta na Severočechy by narostla na hrozivých dvanáct bodů. A to by pro svěřence kouče Karla Jarolíma bylo jedenáct kol před koncem opravdu velké manko. „Musíme proti Teplicím naplno bodovat a tím potvrdit dvě jarní výhry,“ nepřipouští si černý scénář trenér domácích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost fotbalistů Slavie po zásahu Stanislava Vlčka do sítě Budějovic.

Článek

Jak Teplice, tak domácí Slavia vykročily do jarní části s přehledem. Severočeši ještě s dohrávkou z podzimu mají po třech odehraných zápasech o sedm bodů víc, sešívaní po dvou kláních mají stoprocentní bodový zisk.

Jarolím: Jen výhra dá šesti bodům význam

„Stále máme ztrátu na špičku tabulky, proto musíme proti Teplicím naplno bodovat a tím dát dvěma jarním výhrám patřičný význam. Věřím, že proti vedoucímu týmu ligy nás přijde podpořit hodně diváků, kteří nás poženou za vítězstvím,“ přeje si trenér Jarolím, jenž bude v zápase postrádat Hlouška, Kaufmana, Mareše, Hoška, Jandu a Jaroslava Černého.

I přes početnou marodku se však slávisté mohou opřít o dobrou formu zkušeného Stanislava Vlčka, jenž si v posledním zápase proti Českým Budějovicím vedle dvou gólů připsal i jubilejní čtyřstý ligový start. „Ta čtyřstovka je sama o sobě dost vysoké číslo. Ale mě momentálně nic jiného nezajímá, než porazit v sobotním zápase Teplice a přiblížit se špičce tabulky,“ řekl  útočník sešívaných.

Vlček nic než výhru nebere

„Přijede jeden ze soupeřů, kteří jsou na špičce tabulky. Věřím, že nás přijdou povzbudit fanoušci a doufám, že na tu dvojzápasovou jarní vítěznou šňůru navážeme a přidáme další tři body,“ pokračoval Vlček.

Domácí obrana si bude muset dát pozor na vysokého útočníka Libora Doška, jenž přišekl do Teplic ze Sparty a na jaře už se podílel jedním gólem na výhře svého celku nad Bohemians Praha.

„Nesmíme dát prostor v šestnáctce, tam je hodně nebezpečný už jenom tou výškou. Druhý teplický útočník je zase rychlý a hbitý, takže se dobře doplňují. Určitě si to budeme muset pohlídat a nepustit je do šancí,“ uvědomoval si obránce Slavie Milan Kopic.

Reklama

Související témata: