Hlavní obsah

Slávistu Naumova čeká možná až rok bez fotbalu

PRAHA

Slávistický útočník Riste Naumov je po operaci zlomené lýtkové a holenní kosti a bude bez fotbalu půl roku až rok. Makedonský hráč se podrobil složitému zákroku ihned po sobotním utkání 19. kola první ligy s Teplicemi ve Střešovické nemocnici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sanitka odváží z hrací plochy zraněného slávistu Naumova. Vpravo Matej Krajčík.

Článek

Lékaři mu obě kosti vyztužili kovovými dlahami, fotbalista leží na pooperačním oddělení a bere tišící léky proti bolesti. "Nejméně tři měsíce nesmí Riste na nohu došlápnout. Bez fotbalového tréninku bude nejméně půl roku, lékaři ale nevylučují ani roční fotbalovou pauzu," řekl v neděli ČTK tiskový mluvčí Slavie Praha Ondřej Zlámal.

Osmadvacetiletý Naumov utrpěl zranění v sobotním ligovém šlágru v závěru prvního poločasu po ostrém souboji s teplickým obráncem Martinem Kleinem. Na hřiště pro něj musela přijet sanitka.

Do nemocnice během prvního poločasu zamířili i domácí Petr Janda a teplický Milan Matula, kteří se srazili hlavami. "Vyšetření Jandy v nemocnici na CT neprokázalo po otřesu mozku vážnější nitrolebeční poranění. Lékaři Petrovi nařídili nejméně týdenní klid a propustili jej do domácí ošetření," uvedl Zlámal.

Reklama

Související témata: