Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 1:1Liberec získal první jarní bod, v Budějovicích remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Vulin 0 : 1
77. Otepka 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Liberce si po dvou prohrách připsali do prvoligové tabulky první jarní bod za remízu 1:1 v Českých Budějovicích. Slovan poslal v dnešním utkání do vedení chorvatský zadák Lovre Vulin svým prvním gólem v české lize, ale třináct minut před koncem srovnal Rudolf Otepka a byla to také jeho první trefa v barvách Jihočechů.

Článek

Liberecký kouč Petřík zamíchal po dvou jarních duelech bez vstřeleného gólu se sestavou. Základní jedenáctku obměnil oproti poslednímu utkání na čtyřech místech, jen plánovaný návrat zkušeného stopera Holeňáka zhatily těsně před výkopem zdravotní problémy. Jihočeši nastoupili stejně jako proti Teplicím a na Slavii s pětičlennou zálohou.

Oba týmy čtvrthodiny soupeřily o střed hřiště, které postupně začal ovládat Liberec. V 16. minutě naskočil na Frejlachův rohový kop zkušený Nezmar a domácí mohli děkovat Otepkovi, který akrobaticky odvrátil z brankové čáry. Slovan se tlačil dopředu, skrz českobudějovickou obranu však jen těžko pronikal do zakončení.

Až ve 27. minutě donutil Kučeru k reflexivnímu zákroku hlavičkující Vulin. Z protiútoku se poprvé zapotil také hostující brankář Hauzr, jenž vyboxoval Mezlíkovu ránu. Stejný hráč pak za dalších pět minut hlavičkoval po Ondráškově centru v solidní pozici vedle tyče.

Také po změně stran pokračoval opatrný fotbal. Po hodině hry potvrdil dobrou formu Kučera, který se vytáhl proti Frejlachovi. V 68. minutě však už byl domácí gólman bezmocný, když ho po Frejlachově centru z voleje překonal nepokrytý Vulin. Chorvatský zadák si za oslavu svého prvního gólu v české lize a premiérové liberecké trefy v jarní sezoně vysloužil žlutou kartu.

Dynamo okamžitě přidalo a hned vzápětí mohlo srovnat, jenže nabíhající Žižka střílel po Otepkově centru nad břevno. V 73. minutě nezamířil v další velké šanci mezi tyče ani Ondrášek. Třináct minut před koncem však už Jihočeši slavili, první soutěžní gól v českobudějovickém dresu zaznamenal Otepka, který zužitkoval přímý kop z hranice vápna.

Domácí vyrovnávací branka nakopla. V 81. minutě postupoval k liberecké brance Meszároš, ale místo přihrávky na volného Hudsona zvolil samostatný průnik a celou akci pokazil. V závěru už oba týmy hlídaly remízu.

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 77. Otepka - 68. Vulin. Rozhodčí: Damková - Mencl, Košec. ŽK: Hunal - Vulin. Diváci: 2900.
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Hunal, Žižka, Krob - Stráský (71. Meszároš), Černák, Otepka, Riegel, Mezlík (61. Hudson) - Ondrášek (90. Volešák). Trenér: Šilhavý.
Liberec: Hauzr - Vácha, Kelič, Dejmek, Janů - Frejlach (87. Dočkal), Gecov, Bosančič, Vulin (90. Polák) - Kerič, Nezmar (80. Smetana). Trenér: Petřík.

Reklama

Související témata: