Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 3:0Plzeň zlomila odpor Bohemians 1905 už v první půlhodině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Rychlík (vlastní) 1 : 0
27. Ševinský 2 : 0
90. Krbeček 3 : 0

PLZEŇ

Plzeňští fotbalisté dnes odčinili porážku ze středeční dohrávky v Teplicích a porazili pražské Bohemians 1905 bez problémů 3:0. Hostům se defenzivní taktika rozpadla již v úvodní půlhodině, kdy dvakrát inkasovali. První gól byl vlastní, další přidali Ševinský a těsně před koncem Krbeček. U zrodu všech branek byl domácí kapitán Horváth.

Článek

Domácí i bez vykartovaných opor Rady a Limberského zahájili svůj třetí zápas během devíti dnů aktivně. Hosté, kteří citelně postrádali potrestaného Hartiga i zraněného slovenského stopera Cseha, se od začátku stáhli na svojí polovinu a plzeňští fotbalisté měli zpočátku problémy dostat se přes zhuštěný obranný blok.

Vše změnil ve 22. minutě Horváth, který skvěle vysunul na pravé straně nabíhajícího Rezka, jehož střílený centr si srazil do vlastní branky dezorientovaný Rychlík. Inkasovaný gól donutil hosty ke zvýšené snaze hrát směrem dopředu, což lépe technicky vybaveným Západočechům vyhovovalo. Ve středu pole totiž diktoval tempo zkušený Horváth.

Ve 27. minutě vypálil z trestného kopu právě domácí kapitán, jeho přízemní střelu vyrazil Sňozík pouze před dobíhajícího Ševinského a ten zblízka pohodlně zvýšil na 2:0. Za chvíli zkusil překvapit Sňozíka nákopem z vlastní poloviny hřiště Bakoš, brankář ale stačil míč mířící pod břevno vyrazit na roh. Ofenzivně zcela neškodné hosty vystrašil v závěru poločasu ještě Rezek, ale Sňozíka nepřekonal.

Po přestávce oživil útočné snažení Bohemians střídající Cissé, z rychlého protiútoku však mohl vedení domácích navýšit Kolář. Povedený centr Bakoše však poslal hlavou nad břevno. V 57. minutě musel poprvé vážněji zasahovat plzeňský brankář Daněk, nepříliš prudký přímý kop Kaufmana ale do sítě nepropustil.

Hosté se pokoušeli alespoň snížit, ale naráželi na chytře hrající defenzivu domácích. Jak ji překonat naznačil v 84. minutě střelou z dálky Róth, ale Daněk byl u levé tyče včas. Naopak na druhé straně se rodily šance po akcích do otevřené obrany. Jiráček své dvě příležitosti zahodil, ale další střídající hráč Krbeček byl úspěšný. V nastaveném čase dotlačil do sítě hlavou Horváthův rohový kop.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 3:0 (2:0)
Branky: 22. Rychlík vlastní, 27. Ševinský, 90+2. Krbeček. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Jiřík. ŽK: Krbeček - Nikl, Lukáš. Diváci: 3840.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks - Rajtoral (77. Petržela), Rýdel, Horváth, Rezek (85. Krbeček) - Bakoš (74. Jiráček), Kolář. Trenér: Vrba.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Pávek, Kaufman (71. Kotyza), Bartek (59. Róth) - Škoda, Bálek (46. Cissé). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: