Hlavní obsah

Marek Jarolím se odvděčil vítězným gólem

JABLONEC NAD NISOU

Poprvé nastoupil fotbalový záložník Marek Jarolím v základní sestavě Jablonce a za důvěru se trenérovi Komňackému odvděčil tím nejlepším způsobem. Vstřelil vítězný gól svého týmu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložník Jablonce Marek Jarolím

Článek

„Na zápas jsem se moc těšil a jsem rád, že jsem šanci využil. Potřebovali jsme odčinit výprask z Ostravy, což se nám výsledkem snad podařilo,“ říkal spokojeně zkušený hráč, který skóroval deset minut před koncem prvního poločasu.

„Honza Kovařík dobře vyvezl míč až do vápna. Byl jsem v plném běhu a měl jsem výhodu, že jsem mohl hned zakončovat. Věřil jsem, že pak přidáme ještě aspoň jeden gól. Příležitostí jsme k tomu měli dost,“ líčil Jarolím. Narážel tím i na své další tutovky v zápase. „Neřešil jsem to dobře, ale naštěstí mě ty zahozené šance nemusí pod dojmem tří bodů mrzet. Jasné gólovky měl i Tomáš Pekhart,“ připomněl Jarolím jabloneckou aktivitu.

Domácí za stavu 1:0 marně dál dobývali kladenskou branku. „V závěru jsme se trochu strachovali o výsledek. Hosté po našich standardkách vyráželi do protiútoku a to je vždycky nebezpečné. Nakonec bereme i nejtěsnější vítězství. Kdyby to skončilo jakkoli jinak, bylo by to zklamání,“ pokýval hlavou jablonecký záložník.

Kladenský kouč Martin Hřídel si po zápase posteskl: „Podali jsme asi nejhorší výkon na jaře. Naše ofenziva v prvním poločase nebyla taková, jak bychom si představovali. Nebýt gólmana Tesaře, který chytil pět jasných šancí, asi bychom prohráli výraznějším rozdílem. Ve druhém poločase jsme hodně nakopávali míče, ale nevedlo to k ničemu. Jablonec vyhrál naprosto zaslouženě.“

Reklama

Související témata: