Hlavní obsah

Sparta zvrátila zápas v Mladé Boleslavi v posledních minutách

PRAHA

Sparťanští fotbalisté se přiblížili na rozdíl jediného bodu vedoucím Teplicím, když dnes vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1. O vítězství přitom rozhodli až v závěru, neboť až v 86. minutě Kušnír vyrovnal a v druhé minutě nastavení zařídil tři body Sionko. Hosté byli po celý zápas aktivnější, ale dlouho neproduktivní v koncovce, domácí vedoucí gól vstřelil v prvním poločase exsparťan Kulič.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťané Tomáš Řepka (vlevo) a brankář Jaromír Blažek se radují z výhry.

Článek
Fotogalerie

Obvyklé diplomatické oťukávání nechali soupeři v šatně. Chladné počasí ale i natěšení diváci je rychle donutili hrát fotbal, který měl nadprůměrné parametry. Zpočátku ale jen za strany hostů, kteří byli aktivní už od výkopu a první šanci si Lačný vypracoval už po půl minutě hry. Jeho pokus ale vyzněl do ztracena, stejně jako řada dalších sparťanských možností.

Sparta sice hrála s jedním klasickým útočníkem, ale na úroveň boleslavské obrany se vytahovala až čtveřice sparťanů a především Sionko, hrající na velkém prostoru. Letenský záložník měl v páté minutě blízko k prvnímu ligovému gólu po návratu z Kodaně, ale jeho teč do protipohybu brankáře byla příliš slabá. Nejslibněji vypadala Kušnírova střela z osmé minuty, která s tečí skončila na břevnu.

Domácí obrana si začala dávat na sparťanské rychlé kolmé míče větší pozor a hra se vyrovnala. Ke sparťanské brance se sice domácí takřka nedostávali, ale první trochu vydařenější akce znamenala vedení. Kulič se ve 27. minutě protáhnul po pravé straně do šestnáctky, pohrál si s obránci a chytře obstřelil Blažka. Pro třiačtyřicetiletého útočníka to byla desátá trefa v sezoně a vynesla ho do čela tabulky střelců.

Blažek proti první střele domácích mezi tyče neměl šanci, ale o deset minut později svoje barvy výrazně podržel. Z levé strany propadnul za stopery vysoký míč, u kterého byl nejdříve Mendy, ale ve stoprocentní šanci se prosadit nedokázal.

Do druhého poločasu zase vstoupili lépe sparťané, ale dál prokazovali svou mizernou mušku. Záložník Vacek sice prošel mezi modrobílými dresy jak slalomář až před Millera, ale s koncovkou zaváhal a o míč přišel. Domácí se nikam nehnali, ale v defenzivě si moc jistí nebyli.

Především Kucka vyhrával ve středu hřiště souboje jak na běžícím pásu, ale hranice šestnáctky byla pro jeho spoluhráče většinou konečným pásmem. I proto se snažil zakončit i sám a s jeho ranou měl Miller v 65. minutě hodně práce.

Sparťanský tlak v závěru sílil, ale v koncovce byli hostí stále bezradní a to i po příchodu útočníků Wilfrieda a Kadlece. Po velkém náporu se ale přece jen podařilo Kušnírovi v 86. minutě prostřelit co mu stálo v cestě a odvrátil tak hrozbu první ligové prohry Sparty v tomto ročníku. Hosté však nebyli s bodem spokojeni a ve druhé minutě nastaveného času vrátil míč z deseti metrů obloučkem přes hlavu Sionko a dočkal se tak nejen vítězství, ale i prvního gólu po návratu do Sparty.

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:2 (1:0)
Branky: 27. Kulič - 86. Kušnír, 90+2. Sionko. Rozhodčí: Královec - Kordula, Dobrovolný. ŽK: Sylvestre, Kalina, Procházka - Hoheneder, Kucka. Diváci: 4386.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Kúdela, Hrdlička - Zahustel, Sylvestre, Opiela (74. Janíček), Poláček (90+3. Táborský) - Kulič (84. Chramosta), Mendy. Trenér: Stanner.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder (84. Krejčí) - Sionko, Vacek (62. Kadlec), Kucka, Žofčák - Lačný (57. Wilfried). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: