Hlavní obsah

Brno zaskočilo teplického lídra a ukončilo jeho domácí neporazitelnost

TEPLICE

Fotbalisté Brna jako první dobyli v této sezóně teplická Stínadla a po vítězství 1:0 sesadili domácí tým z čela prvoligové tabulky. Moravané naopak válí, neboť na jaře ještě neprohráli.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Sázka na Libora Doška Teplicím nevyšla.

Článek

„Teplickým jsme vrátili porážku z podzimu. Tehdy se u nás nastartovali k cestě do čela tabulky. Nyní jsme je přibrzdili, takže si toho moc vážíme,“ řekl brněnský trenér Miroslav Beránek po zápase, který se mu hodnotil velmi příznivě.

Beránek: Byli jsme dobře nachystáni

„Na utkání jsme byli velmi dobře připraveni. Přesvědčili jsme se, že se dá vyhrát všude,“ tvrdil kouč Moravanů, jimž vyšla stanovená taktika. „První poločas se hrál vyrovnaný fotbal s množstvím soubojů. Po přestávce jsme začali lépe a čekali jsme, že soupeř bude při bezbrankovém stavu stále více nervózní. A to se také stalo. Udeřili jsme ze standardní situace. Bylo to šťastné, ale nakonec i zasloužené vítězství. Jsem rád, že tým se zvedá herně i po stránce sebevědomí,“ pokýval hlavou Beránek.

Plíšek: Chybvělo nám toho spoustu

Zato Teplice doma poprvé selhaly. „Přitom jsme chtěli bodovat a udržet se na špici. Jenže soupeř hrál velmi dobře organizovaně. Nemohli jsme se přes něj prosadit,“ pokrčil rameny trenér Jiří Plíšek. „Chyběl nám větší pohyb směrem dopředu. Po přestávce nás Brno dokonce přehrávalo. Až Vondrášek hru trochu rozhýbal. Ale nebylo nám souzeno skórovat. V zakončení nám scházel kousíček štěstí. Rozhodla jedna standardní situace. Při návratu Ljevakoviče po ošetření se nestačili hráči správně rozmístit před brankou. Brno zahrálo roh fantasticky do prostoru, kde jsme se dopustili poziční chyby. Pak už jsme neměli moc příležitostí s nepříznivým stavem něco udělat,“ analyzoval teplický kouč.

Jílkova premiérová trefa

Vítězný gól vstřelil pět minut před koncem pravý obránce Martin Jílek, pro něhož to byla premiérova prvoligová trefa. „Mám výborné pocity. Určitě dobře se nám pojede domů. Po Poláchově rohu přiletěl krásný centr, byl jsem v dobrém výskoku a stačilo jen poslat míč hlavou do brány. V prvním poločase mě hlídal Klein. Nevím, kdo měl u mě stát při té standardní situaci,“ líčil autor gólu.

V čem spočívala taktika Brna? „Chtěli hrát aktivně v obraně a dostávat se do brejků. Myslím, že se nám to dařilo. Zároveň jsme měli napadat domácí obránce, aby nekombinovali. A povedlo se nám uhlídat Libora Doška. Pomohlo nám, že jsme dali gól až ke konci, protože domácí neměli čas na to zareagovat,“ povídal Jílek.

Jeho gólová hlavička poslala do čela tabulky pražskou Spartu. „Mě zajímá hlavně Brno, Sparta mi je ukradená,“ usmál se ještě spokojený střelec.

Reklama

Související témata: