Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 3:1Slavia v Ostravě padla, Jarolím přesto žije

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Bolf 1 : 0
35. Trapp 1 : 1
65. Mičola 2 : 1

PRAHA/OSTRAVA

Ani bod fotbalisté mistrovské Slavie nevybojovali v pondělní dohrávce 22. kola české ligy na půdě Baníku Ostrava, a to znamená jediné. Ultimátum nastolené slávistickým vedením hlavní kouč Karel Jarolím nenaplnil a po prohře 1:3 si tak na lavičce hostů na Bazelech patrně odtrénoval svůj poslední zápas. O tom rozhodne klubové vedení v úterý. Baníku se podařilo Slavii na vlastním trávníku porazit poprvé po 12 letech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Baníku Ostrava Matěj Vydra se raduje z branky do sítě Slavie.

Článek

Za svého působení u Slavie její trenér Karel Jarolím ještě nevyjížděl k zápasu v takové atmosféře jako tentokrát do Ostravy. S vědomím, že musí získat minimálně bod, jinak na lavičce dvojnásobného šampióna končí, udělal v základní sestavě oproti minulému prohranému zápasu s Libercem hned několik změň. A nepomohlo to.

Ani veterán Vaniak nic nemohl dělat před prvním inkasovaným gólem, při němž poprvé výrazně chybovala hostující obranná dvojice Kopic - Hubáček, a míč tak ve vápně propadl k ostravskému mladíkovi Vydrovi, který se tváří v tvář slávistickému gólmanovi nemýlil. O deset minut později předvedl minelu další zadák sešívaných. Lafrancovi se zasekl míč mezi nohama a Varadi si pak asi ještě dlouho vyčítal, že neskóroval, když měl proti sobě postaveného už jenom gólmana Vaniaka.

Baník ovšem své zaváhání napravil ve 22. minutě. Po Lukešově rohu slávističtí hráči neatakovali důrazně ostravského obránce Bolfa, jenž hlavou nekompromisně skóroval. V tu chvíli to vypadalo s nadějemi kouče Jarolíma i celé Slavie hodně bledě. Deset minut před odchodem do šaten měli přeci jen důvod k radosti i Pražané. Petr Trapp napálil míč na Baránkovu branku z dobrých pětadvaceti metrů a rázem bylo sníženo na 1:2 z pohledu hostů.

Triviální chyby v obraně

Druhá půle začala velkou šancí domácích. Varadi poslal centr před malé vápno sešívaných, kde se k míči snažil prodrat Mičola. Díky dobrému zákroku Vaniaka však hosté drželi šance svého týmu nad vodou. O dvě branky to ale přeci jen znovu bylo. A to v 65. minutě. Slávisté opět propadli v defenzivě, když prohráli dva hlavičkové souboje a Mičola úspěšně zakončil před stínujícím Krajčíkem. Nutno dodat, že u všech inkasovaných gólech svého týmu byl stoper Milan Kopic. Ač se jeho spoluhráči v ofenzívě snažili bojovat, výsledek utkání už se nezměnil.

„Svou pozici teď komentovat nebudu. Na to přijde čas později. Do zápasu jsme šli s jistými záměry. Chtěli jsme být aktivní směrem dopředu, veškeré naše naděje ale ztroskotaly po dvou triviálních chybách. Za stavu 2:1 jsme se zlepšili, bohužel se to ale nepromítlo v ofenzívě,“ řekl po utkání pro Českou televizi. „Navíc nám byla upřená penalta, zápas by se vyvíjel jinak,“ dodal.

FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 3:1 (2:1)
Branky: 7. Vydra, 22. Bolf, 65. Mičola - 35. Trapp. Rozhodčí: Jech - Kordula, Pelán. ŽK: Neuwirth - Trubila, Kopic, Ivanovski. Diváci: 10.055.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Lička (89. Wojnar) - Vydra (80. Greguš), Varadi, Mičola (85. Zeher). Trenér: Koubek.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Lafrance, Kopic, Hubáček - Grajciar, Ragued (66. J. Černý), Trapp, Trubila (34. Ivanovski) - Janda, Vlček (73. Tecl). Trenér: Jarolím.
Fotbalová Gambrinus liga, 22. kolo:
Ostrava - Slavia 3:1on-line
Branka: 7. Vydra, 22. Bolf, 63. Mičola - 35. Trapp.
Mladá Boleslav - Plzeň 4:0on-line
Branky: 23. Táborský, 38. z pen. Sylvestre, 77. Sedláček, 90. Poláček
Liberec - Jablonec 4:2on-line
Branka: 7. Nezmar, 21. Dočkal, 37. Kerič, 47. vlastní - 14. a 38. Lafata
Slovácko - České Budějovice 1:0on-line
Branka: 61. Ondřejka
Bohemians 1905 - Teplice 1:1on-line
Branky: 73. vlastní Rosa - 37. Vondrášek
Příbram - Bohemians Praha 3:2on-line
Branky: 6. Huňa, 49. Pleško, 57. Šmejkal - 70. Jeslínek, 86. Ibe
Kladno - Olomouc 2:3on-line
Branky: 49. Procházka, 60. Holub - 50. Šultes, 54. Schulmeister, 73. Rossi
Sparta Praha - Brno 3:0on-line
Branky: 44. a 51. Kucka, 48. Kadlec

Reklama

Související témata: