Hlavní obsah

VIDEO: Dýmovnice ve vlaku, bitka v hospodě - sparťanští fanoušci dorazili do Plzně

PLZEŇ

Do Plzně krátce po čtrnácté hodině dorazilo tvrdé jádro fanoušků fotbalové Sparty, které se chystá na večerní zápas do Štruncových sadů. Na více než dvě stovky příznivců pražského klubu čekaly na vlakovém nádraží desítky těžkooděnců.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Sparty

Článek

„Přijali jsme mimořádná opatření,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Martina Hábrová. Policisté totiž dostali informaci, že pražští rowdies chystají retro akci známou z filmu Proč.

Už z Prahy proto fanoušky doprovází pořádková jednotka. Po příjezdu na plzeňské nádraží zapálili v jednom vagónu dýmovnice. Houfně se pak odebrali do restaurace Na Spilce v areálu pivovaru, kterou si pronajali. V té se strhla mezi dvěma fanoušky bitka. Musela zasáhnout policie

Na místě jejich lehká zranění ošetřili lékaři. Rváči zdemolovali zařízení restaurace. "Předvedli jsme na policejní oddělení dvanáct fanoušků pro podání vysvětlení," uvedla Hábrová, podle níž byli dva lidé zranění na hlavě. "Škodu na zařízení restaurace zatím nemáme vyčíslenu," dodala.

Policisté budou na fanoušky dohlížet až do začátku ligového zápasu. Duel mezi Viktorií Plzeň a pražskou Spartou začíná v 17:30.

Reklama

Související témata: