Hlavní obsah

VIDEO: Slávistická léčba Ciprem zabrala i ve vršovickém derby

PRAHA

Léčba novým trenérem Ciprem ve Slavii zabírá. Po pohárové výhře nad Spartou porazili sešívaní ve vršovickém derby i Bohemians 1905 a i v lize si tak polepšili. První půli se sice trápili a s houževnatě se bránícími sousedy od Botiče si nevěděli rady, dva Grajciarovy góly z trestných kopů a trefa Trappa však daly výsledku jednoznačnou podobu.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Kopic ze Slavie (vlevo) brání Lukáše Hartiga z Bohemians 1905.

Článek

Celý první poločas měla Slavia navrch, na půlce bránících klokanů hrála v jednom kuse, jenže její platonické snažení k ničemu nevedlo. Nejenže se nedočkala gólu, ale ani pořádnou šanci si vlastně nepřipravila. Ani nemohla, protože její zdlouhavá a až do nejvyšších pater ochozů signalizovaná kombinace bez sebemenšího nápadu, momentu překvapení, potřebného zrychlení, natož pak myšlenky neměla proti disciplinovaně si počínajícím sousedům z Vršovic nárok.

Převaha Ciprova týmu se tak s vytrvalou pravidelností rozmělňovala před Sňozíkovou šastnáctkou a když už se některý z domácích hráčů ke střelbě přece jen dostal, buď možnost prováhal, nebo trefil jen boční síť, jako se to povedlo už v 6. min. Černému, anebo pálil přímo do náruče nachystaného gólmana, což byl zase případ Krajčíka v 30. min. Nejblíže ke gólu tak měl tři minuty před přestávkou Janda, ale ani on v jediné šanci první půle nic nevymyslel, takže Sňozík si s jeho střelou poradil.

Grajciar se trefil dvakrát v rozmezí pěti minut

I po půli fotbal v Edenu strádal, i když převaha Ciprova týmu narůstala a hlavně v první desetiminutovce se domácím pár příležitostí nabídlo. Hlavně Grajciar mohl dát vršovickému derby jiný náboj, ale z hranice vápna pálil v 54. min. ve slušné pozici nad, střídající Šenkeřík mířil jen do Sňozíkovy náruče, Trappovu střelu z dobrých třiceti metrů gólman hostů likvidoval sice se štěstím, ale na roh ji přece jen vyrazil.

Také domácí Vaniak musel ovšem vytáhnout jeden z čarodějnických zákroků a podržet svůj tým nad vodou. Po přímém kopu hlavičkující Hartig s Kopicem se trefili poprvé mezi tyče a slávistický gólman bravurním zákrokem dokázal, že ho Ciprův předchůdce Jarolím přehlížel zcela neprávem.

Klokani o první a poslední příležitost přišli, jejich vidina ubráněného bodu se rozplynula rovněž záhy. Proti dvěma parádním Grajciarovým trefám neměl Sňozík sebemenší nárok, hlavičkující Trapp pak pohromu hostů završil a dal výsledku jednoznačnou podobu. Slávistická léčba Ciprem tak zabrala po poháru i v ligové soutěži.

Slavia - Bohemians 1905 3:0 (0:0)
Branky: 78. a 83. Grajciar 2, 83. Trapp.Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Peřina. ŽK: Kopic - Jindříšek, Hartig, Štohanzl. Diváci: 13 441.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp. Kopic, Hubáček - Janda (85. Trubila), Grajciar, Raqued, M. Černý - Vlček (60. Šenkeřík), Kysela (67. J. Černý). Trenér František Cipro.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Kaufman (88. Cissé), Pávek, Kotyza (60. Bartek) - Hartig, Škoda (52. Ibragimov). Trenér Pavel Hoftych.

Reklama

Související témata: