Hlavní obsah

VIDEO: Mají i štěstí, ale jsou vytrvalí, říká Vrba o neporažených sparťanech

PLZEŇ

Většinu druhého poločasu se zdálo, že fotbalisté Sparty poprvé prohrají. Během pěti minut pak v Plzni skóre otočili, ale to ještě nebyl konec. Ve třetí minutě nastavení domácí Rajtoral vyrovnal, takže Letenští sice udrželi neporazitelnost, promarnili však velkou šanci jít v čele tabulky do čtyřbodového brejku. I tak bod ze Štruncových sadů brali.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba diriguje své svěřence v utkání se Spartou.

Článek

Už se zdálo, že podruhé v krátké době zvládnou mistrný obrat. Jenže i fotbalisté Sparty se přesvědčili, že dvakrát vstoupit do téže řeky nelze. V Mladé Boleslavi prohrávali 0:1 a tři body jim zajistily trefy Kušníra v 86. minutě a Sionka v nastavení. Podobný průběh měl i pondělní duel v Plzni, kde Wilfried v 82. minutě vyrovnal a Kucka pět minut poté skóre otočil. Rajtoral však těsně před koncem nastavení sparťanům radost z dalšího obratu vzal.

„Mohli jsme vést tabulku o čtyři body, ale zda by to byl zásadní únik pro zisk titulu, můžeme jen spekulovat. My si vážíme i remízy, protože víme, jaký byl vývoj zápasu a že jsme mohli odjíždět bez bodu. Teď nás čekají další těžké zápasy a ty ukáží, zda jsou naše ambice takové, jaké si představujeme,“ uznal kouč Jozef Chovanec.

Kucka si derby se Slavií nezahraje

Byl si totiž moc dobře vědom, že i bez potrestaného Horvátha domácí Spartu po většinu zápasu přehrávali. Letenští sice vůbec nepůsobili jako neporazitelný tým, ale stejně zase protáhli ligovou sérii bez porážky na 26 zápasů. Jak to jenom dělají?

„Stále respektuji sílu Sparty, i když třeba soupeře nepřehrává a spíše ho ukolébává,“ konstatoval plzeňský trenér Pavel Vrba. Jeho tým je po Střížkovu teprve druhý, který dokázal lídrovi tabulky dát dva góly v jednom zápase. „Mají velmi silnou defenzivu, k níž je třeba počítat i záložníka Kucku. Stejně jako v Mladé Boleslavi, pomohlo jim i v Plzni štěstí. Ale to přeje vytrvalým, což se na našem hřišti bohužel zase projevilo,“ usmál se Vrba.

Jako by nestačilo, že Sparta má zraněné obránce Brabce, Pamiče a Hejdu. V Plzni viděl čtvrtou žlutou kartu Kucka, takže pro defenzivu klíčový záložník přijde o derby se Slavií...

Hříšník dal kuriózní gól ramenem, vítězná trefa to však nebyla. „Mohli jsme se svým pronásledovatelům alespoň trochu vzdálit. Místo čtyř bodů ale máme náskok jen dva,“ litoval Juraj Kucka.

Reklama

Související témata: