Hlavní obsah

Na fotbalové fanoušky dohlédne při derby přes 400 policistů

PRAHA

Více než čtyři stovky policistů dohlédnou na pořádek v souvislosti s pondělním zápasem 24. kola první fotbalové ligy mezi Spartou a Slavií na pražské Letné. O bezpečnost v ulicích se budou starat policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby a antikonfliktní tým.

Článek

V záloze bude připravena i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy. ČTK to řekla mluvčí pražské policie Ivana Ježková. Počet nasazených policistů se podle ní může ještě změnit podle aktuální situace.

V minulosti pořádali slávističtí fanoušci společné pochody na letenský stadión. Není tak zcela vyloučeno, že se opět vydají z centra Prahy v pondělí odpoledne na Letnou společně. Doprovázeli by je opět policisté.

Policie apeluje na obyvatele v okolí stadiónu, aby si přeparkovali svá vozidla. Ta by se totiž mohla stát terčem pro neukázněné fanoušky.

Fotbaloví diváci se při vstupu na stadión nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

Fanouškům hrozí v případě nezákonného chování nový citelný trest. Pokud v souvislosti s návštěvou utkání spáchají úmyslný trestný čin, například poničí zařízení stadionu nebo se poperou, bude jim soudce moci zakázat chodit na sportovní akce. Zákaz vstupu může trvat až deset let.

Reklama

Související témata: