Hlavní obsah

Myslel jsem, že budu mít míč v ruce, litoval Vaniak inkasovaného gólu

Znovu patřil k nepřehlédnutelným postavám derby. Brankář fotbalové Slavie Martin Vaniak na Letné pěkně brnkal na nervy sparťanským střelcům. Jednou ale přece jen kapituloval, na tečovanou střelu Sionka už reagovat nedokázal. Spartě jedna trefa stačila, sešívaní odešli z ligové dohrávky s prázdnou a soustřeďují se na čtvrteční pohárovou odvetu na stejném trávníku.

Foto: René Volfík, ČTK

Zklamaný gólman Slavie Martin Vaniak po prohraném derby se Spartou.

Článek

Jak jste viděl ze své pozice rozhodující gól Sionka?

Při střele zpoza velkého vápna nám chyběl v obranném postavení jeden hráč. Já na Sionka celou dobu viděl a šel jsem na správnou stranu. Už jsem viděl míč v ruce. Myslel jsem, že balón chytím, jenže v poslední chvíli ho někdo tečoval do protipohybu. Byl jsem bezmocný.

Nebýt vašich opakovaných excelentních zákroků, odjížděla by Slavia s mnohem větším přídělem. Myslíte, že byla Sparta o tolik lepším týmem?

Soupeř čekal na naše chyby v rozehrávce a my jsme jich měli poměrně dost. Mnohdy vznikaly skuliny z našeho špatného postavení, navíc jsme nesbírali odražené míče. Z toho vyplynula většina příležitostí Sparty. A v ofenzivě jsme se vůbec neprosadili, hráli jsme sice hezky, ale jen po velké vápno Sparty. Nebyli jsme nebezpeční.

Je průběh ligového derby velkým poučením pro čtvrteční odvetu Ondrášovka Cupu?

Každý hráč by si měl zhodnotit svůj výkon a chyby, kterých se dopustil, neopakovat.

Nebyl pro váš tým ligový souboj se Spartou ve stínu čtvrtečního Ondrášovka Cupu, který je pro Slavii z hlediska uchování šancí na účast v evropských pohárech důležitější?

Ne. Každý duel se Spartou přece představuje souboj o prestiž. A psychicky pro nás bude bezpochyby náročnější až odveta v poháru, protože chceme mít i ve zbytku sezóny o co hrát.

Reklama

Související témata: