Hlavní obsah

Bitvu Baníku se Spartou bude řídit Damková

PRAHA

Ostře sledovaný zápas o první místo v 27. kole první fotbalové ligy mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha bude v neděli 2. května řídit Dagmar Damková. Rozhodla o tom komise rozhodčích ČMFS v čele s předsedou Luďkem Macelou.

Foto: René Volfík, ČTK

Fptbalová sudí Dagmar Damková

Článek

Damková dostala přednost před řadou zkušených rozhodčích, protože na rozdíl od nich zvládla letošní zápasy bez větších prohřešků. Macelova komise rozhodla, že v roli asistentů jí budou pomáhat Antonín Kordula a Kryštof Mencl.

Damková dosud řídila utkání Sparty jen dvakrát: před čtyřmi lety pod jejím vedením Letenští v domácím prostředí porazili Zlín těsně 1:0, v tomto ročníku pak rozhodovala v listopadu derby s Bohemians 1905, v němž Sparta vyhrála na "soupeřově půdě" na Strahově 2:0.

Ostravu jí dosud komise svěřila čtyřikrát a moravskému klubu se dařilo pod jejím vedením střídavě. Naposledy sice letos v březnu vyhrála 3:0 nad Bohemians Praha na soupeřově hřišti, ale předtím v listopadu prohrál Baník 1:3 v Mladé Boleslavi. V ročníku 2005/06 řídila Damková Ostravu dvakrát - v Příbrami skončilo utkání výsledkem 2:2 a zápas na hřišti Slovácka bez branek.

V tomto ligovém ročníku patří pětatřicetiletá plzeňská sudí mezi nejobsazovanější. V Ostravě byla nasazena již ke svému jedenáctému prvoligovému utkání.

Reklama

Související témata: