Hlavní obsah

Teplice rozdrtily Kladno a tlačí na vedoucí Spartu s Baníkem

PRAHA

Třemi zápasy pokračovalo 27. kolo první fotbalové ligy. Z prvních čtyř týmů tabulky, které dělily pouze čtyři body, hrály v sobotu jen Teplice. Rozstřílely Kladno 5:0 a na jeden bod se dotáhly na dvojici Sparta, Ostrava. Ta proti sobě nastoupí na Bazalech v neděli. V dalších duelech Liberec remizoval doma 1:1 s Bohemians 1905 a Brno hrálo s Plzní 2:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost fotbalistů Teplic, čelo tabulky mají blízko.

Článek

Fotbalisté Teplic vytvořili tlak na vedoucí duo ligy Spartu a Baník Ostrava. Před jejich nedělním vzájemným duelem se na ně dotáhli na rozdíl jediného bodu zásluhou jasné výhry 5:0 nad Kladnem. To tak zůstalo předposlední na sestupovém místě o bod za Českými Budějovicemi, které mají zápas k dobru.

Kladno vyhrálo tři z posledních čtyř zápasů a i proti Teplicím dlouho potvrzovalo herní zlepšení. Po dvou neproměněných šancích však přišel trest a Teplice předvedly v závěru poločasu smršť v podobě tří branek. Vše načal v 33. minutě Rosa, následně zvýšili Stožický a Vachoušek, který po změně stran přidal i druhý gól. Skóre uzavřel střídající Kalivoda.

Kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych si remízy z Liberce považoval. "Cítíme, že jsme pořád ještě v záchranářských bojích. Bod bereme a považujeme ho za velmi cenný," řekl kouč. "V pravý čas jsme udeřili, ale po několika závarech inkasovali. Obě dvě mužstva se snažila strhnout vítězství na svou stranu. Myslím, že to byla slušná hra, bylo to nahoru dolů," podotkl.

Domácí kouč Josef Petřík připustil, že musel v kabině o přestávce zvýšit hlas. "Bohemka nám v prvním poločase aktivním přístupem znesnadňovala život. Viděl jsem málo pohybu a o poločase byla velká bouřka. Do druhé půle jsme nastoupili aktivně, vytvořili si tlak, ale inkasovali jsme z nezkušenosti. Vytvořili jsme si šance, dokázali vyrovnat. Druhý poločas jsem viděl zlepšení, lepší přístup, snahu obrátit výsledek," řekl Petřík.

Fotbalistům Brna se podařilo vyrovnávací brankou Dostálka v poslední minutě zápasu uhrát remízu s Plzní 2:2 a tím ukončili sérii pěti zápasů bez bodového zisku. Brňané sice vedli od 12. minuty brankou Rabušice, aktivnější Plzeň však góly Rezka a Koláře výsledek otočila. Na obou brankách měl finální přihrávkou podíl Horváth. Finalista Poháru ČMFS Plzeň už v šestém ligovém zápase nevyhrála.

Gambrinus liga, 27. kolo
Slovan Liberec - Bohemians 1905 1:1ON-LINE
Branky: 77 . Kelič - 58. V. Bálek.
1. FC Brno - Viktoria Plzeň 2:2ON-LINE
Branky: 12. Rabušic, 90. Dostálek - 33. Rezek, 50. Kolář
FK Teplice - SK Kladno 5:0ON-LINE
Branka: 42. a 51. Vachoušek, 33. Rosa, 40. Stožický, 83. Kalivoda

Reklama

Související témata: