Hlavní obsah

VIDEO: Slávista Vaniak po debaklu v Plzni: Hrajeme to, na co máme

PRAHA

Hůř snad sezóna pro fotbalovou Slavii končit nemůže. Už jen s nostalgií teď příznivci sešívaných vzpomínají, jak loni touhle dobou pelášil jejich oblíbený tým za obhajobou ligového titulu. A teď? Po středeční prohře 2:4 v Plzni budou slávisté rádi, když uhájí nynější osmou příčku. „Jak už řekl trenér Cipro, ve Slavii jsou hráči, kteří tady asi nemají co dělat,“ podíval se pravdě do očí i gólman posledního mistrovského celku Martin Vaniak.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slavisté (zleva) Petr Trapp, brankář Martin Vaniak a David Hubáček diskutují po prohraném utkání.

Článek

Zkušený veterán Slavie inkasoval ve středu ve Štruncových sadech dokonce hned čtyřikrát. To je největší nadílka, kterou v tomto ročníku sešívaní od svého soupeře obdrželi. „Čtyři góly je opravdu hodně, nejenom pro Slavii. My bohužel momentálně hrajeme tak, na co máme. Jak už řekl trenér Cipro, ve Slavii jsou hráči, kteří tady asi nemají co dělat,“ byl přísný ve svém komentáři na klubovém serveru Vaniak.

„Takže tyto zápasy jsou na to, aby se ti hráči ukázali. A buď tady zůstanou, nebo nezůstanou,“ pokračoval v kritickém tónu slávistický gólman. Ten byl vyveden v Plzni z míry nejvíc patrně v 59. minutě zápasu, kdy na něj poslal pomalou malou domu mladý zadák Hošek, čehož využil k obratu ve skóre západočeský forvard Střihavka.

„Byla to malá domu, bohužel náš obránce to tam dal pomalu a já jsem šel do šprajcu, tak jsem to jen kopnul. Střihavka tam dal nohu a tečnul to. Smůla byla určitě i v tom, že tam nikde nebyl blízko stoper, který by to odkopl,“ konstatoval Vaniak, který se musel mít hlavně ve druhé půli neustále na pozoru, neboť se na něj valil jeden útok za druhým.

Už aby to skončilo

„Bylo to hodně nepříjemné. Ve druhém poločase jsme propadli celkově jako mužstvo,“ řekl devětatřicetiletý brankář. A co se s tím dá dělat? „Nic, je asi třeba se z toho vyspat a jít zase dál do dalšího zápasu. Je málo času, v sobotu hrajeme znovu, takže s tím už moc neuděláte,“ připomněl Vaniak nejbližší duel proti Jablonci, v němž chtějí slávisté Severočechům oplatit vyřazení ze semifinále domácího poháru. To znamenalo, že se sešívaní po dlouhých devatenácti letech neobjeví v pohárové Evropě.

Sám Vaniak přiznal, že jde o jeho nejhorší sezónu v klubu z vršovického Edenu. „Určitě, já jsem tady prožil jenom to dobré, dva roky jsme slavili titul. Něco podobného jsem ale prožíval v jiných mančaftech, ale ve Slavii něco takového prožívám poprvé. Tato sezóna je pro Slavii hodně nepovedená, asi bude nejlepší, když už to bude rychle za námi.“

Reklama

Související témata: