Hlavní obsah

Slavia prý hledá trenéra na Slovensku. Samé slepé patrony, diví se Doležal

PRAHA

Titul neobhájí a z letošní mistrovské tajenky už dávno vypadli. Fotbalová Slavia by však v nejbližších dnech také jednu tajenku měla rozluštit. Kdo bude od léta jejím novým trenérem. Podle informací, které má Sport.cz k dispozici, hledá kouče i na Slovensku. Mohlo by se jednat o Grigu, Marka či Radolského. „Samé slepé patrony,“ kroutím hlavou šéf klubu Petr Doležal.

Foto: SPORT.CZ/Martin Ducháček

Že by si bývalý kouč Sparty Stanislav Griga (vlevo) přesedl na židli, kterou nedávno ve Slavii uvolnil Karel Jarolím...?

Článek

Slavia uvažuje o dvou trenérech ze Slovenska. Jedním z nich by měl být Stanislav Griga, druhým by mohl být Karol Marko či Dušan Radolský. Tato zpráva v pondělí přiletěla do Prahy z obvykle dobře informovaných bratislavských zdrojů.

„Podle mě to je nesmysl. Tato jména jsou samé slepé patrony. O nikom z nich jsme s kolegy neuvažovali,“ reagoval na dotaz Sport.cz ředitel klubu Petr Doležal.

Exsparťan Stanislav Griga je momentálně volný, žije však v Praze. „Václav Ježek mě naučil, že na velký klub si trenér musí umět počkat,“ komentuje situaci, kdy lze jen čekat na příležitost.

Také Dušan Radolský už v českých klubech působil, v poslední době se pohyboval hlavně v Polsku. A Karol Marko udělal velký kus práce v Příbrami, kde si s víceméně bezejmennými hráči hlavně na podzim vedl víc než zdatně.

Ze slovenských trenérů má v poslední době největší úspěchy Vladimír Weiss. Ten však díky postupu reprezentace na mistrovství světa bude podstatnou část léta zaneprázdněn v Jihoafrické republice...

Nového kouče by rádi brzy představili

„Buďte trpěliví, do skončení ligy stejně nechceme výběr trenéra komentovat,“ konstatoval Doležal, který nedávno nevyloučil ani návrat Karla Jarolíma. Kouč, který byl odvolaný v průběhu jara, zatím hodně cestuje a odpočívá. Sám však připustil, že od léta už by do fotbalového kolotoče někde zase rád naskočil. Jeho nástupce František Cipro měl za úkol dokončit sezónu a pokusit se vyhrát Ondrášovka Cup, což se nepovedlo.

„Ideální by bylo, abychom hned po skončení ligy nového trenéra představili. Nejsem si úplně jistý, ale snad to do té doby zvládneme,“ naznačil Doležal, že výběr kandidátů se přece jen dostává do užší fáze.

Slavia je kolo před koncem ligy osmá a po 19 letech nebude hrát evropské poháry. Sezóna 2009/10 tak pro ni bude nejhorší v samostatné české éře.

Reklama

Související témata: