Hlavní obsah

Kucka na odchod z Letné nemyslí. Teď je pro něj hlavní titul a Afrika

Fotbalová Sparta aby vytesala jeho jméno do pylonu před hlavní tribunou mezi hráče slavných mistrovských týmů obzvláště výrazně. Vždyť v minulém kole ji Juraj Kucka spasil. Dvěma góly v Liberci zachránil nejen remízu, ale i reálnou naději na titul, kterou teď zbývá potvrdit v posledním dějství s Teplicemi. Slovenský legionář prostě prožívá šťastné dny, které završila i pozvánka do Weissova výběru chystajícího se na mistrovství světa v Jižní Africe.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Juraj Kucka ze Sparty (vpravo) bojuje o míč s Pavlem Němčickým ze Slovácka.

Článek

Jako jediný ze slovenských fotbalistů působících na české ligové scéně jste se dostal do Weissovy širší nominace pro mistrovství světa v Jižní Africe. Máte asi šťastné dny - se Spartou saháte po titulu, se slovenskou reprezentací pojedete na šampionát...

Samozřejmě že jsem šťastný, že v širším kádru figuruji. Teď musím jen doufat, že v mužstvu zůstanu i poté, co trenér nominaci zúží.

Doufáte, ale naděje si určitě děláte. Zvláště, když mezi vašimi konkurenty je i několik hráčů, kteří kopou „jen“ slovenskou ligu...

Naděje si dělám, ale opakuji - záleží jen a jen na trenérovi, koho pošle ze soustředění domů a koho si v kádru pro mistrovství světa ponechá.

Máte nějaké náznaky, že by ukázal na vás? Mluvil jste s ním v posledních dnech či týdnech?

Vůbec.

To se na vás nepřijel ani podívat?

Jen jeho asistent Hipp byl sledovat jedno z našich utkání.

A co na rozhodující ligovou bitvu o titul s Teplicemi? Na tu se nikdo z pozorovatelů slovenské reprezentace nevydá?

Nevím o tom. Zato mých přátel, známých a rodinných příslušníků se chystá do Prahy spousta. Už jsem musel zajišťovat dvanáct vstupenek.

Divíte se? Sparta bude slavit titul a vy jste se o něj vydatnou měrou zasloužil...

Ještě není konec sezóny, nejprve musíme zvládnout poslední střetnutí s Teplicemi.

Asi nejnáročnější, které budete v letenském dresu hrát...

Neřekl bych nejnáročnější, protože náročná byla spousta i předchozích zápasů. Nejdůležitější ale určitě. Vždyť nám jde o všechno.

Předpokládejme, že ho Sparta zvládne a titul získá. Jak budete potom hodnotit své účinkování v letenských barvách?

Samozřejmě že jako úspěšné.

S mistrovským titulem a případnými starty na mistrovství světa by se vám mohla zdát Sparta na podzim najednou malá. Zvláště když se už teď ozývají zahraniční zájemci o vaše služby.

Nad odchodem ze Sparty zatím nepřemýšlím. Teď je pro mě důležitý poslední ligový zápas a hned poté slovenská reprezentace. A co bude dál, o tom opravdu neuvažuji. Ostatně, o zájmu zahraničních klubů vím jen ze zpráv na internetu.

Reklama

Související témata: