Hlavní obsah

Fotbalové mistrovské drama budou vysílat současně ČT2 i ČT4

PRAHA

Na dramatické rozuzlení české fotbalové ligy reagoval Českomoravský fotbalový svaz a Česká televize speciálním plánem vysílání posledního kola. Mistrovský titul se může slavit na třech stadiónech, a tak na všech budou připraveny jak televizní kamery, tak poháry pro nového českého mistra.

Foto: Aleš Krecl

V přímém přenosu budou na obrazovkách fotbalisté Ostravy i Sparty

Článek

Nejpravděpodobnější je, že se mistrem stane popětatřicáté Sparta, která má osud ve své moci. Velmi pravděpodobně ji titul zajistí jakákoliv výhra. I proto bude pozornost soustředěna především na beznadějně vyprodanou Letnou. Odsud bude ČT2 od 17:00 vysílat přímý přenos duelu Sparta - Teplice.

Pokud ale na některém z dalších dvou stadiónů padne branka, na ČT2 ji diváci také vzápětí uvidí a na témže programu bude i předávání mistrovského poháru - bez ohledu na to, z kterého stadiónu se bude vysílat. Na programu ČT4 mohou fanoušci paralelně sledovat utkání Příbram - Ostrava, přenosový vůz ale bude připraven i na duelu Jablonec - České Budějovice.

Hašek bude na Letné 

Také Českomoravský fotbalový svaz musel přizpůsobit svoje plány pro předávání trofeje tomu, že radost může vypuknout na jednom ze tří stadiónů. Na Letné bude připraven předat originál svazový šéf Ivan Hašek, s replikami vyrazí do Příbrami a Jablonce další členové svazového vedení Miroslav Kříž a Karel Poborský.

"Pokud by se ale originál nepředával na Letné, do hodiny ho převezeme na správný stadión," vysvětlil svazový mluvčí Petr Svěcený, že ještě týž den bude mít mistrovský klub originál ve svém držení.

Reklama