Hlavní obsah

Slovenský kouč Marko v Příbrami skončil a povede Banskou Bystricu

PŘÍBRAM

Slovenský fotbalový kouč Karol Marko opouští Příbram a od nové sezony povede Banskou Bystricu. Čtyřiačtyřicetiletý trenér na lavičce třetího celku uplynulé sezóny a účastníka předkola Evropské ligy nahradí Jozefa Jankecha. Slovenský klub o tom informoval na oficiálním webu.

Článek

"Dohodli jsem se na ukončení spolupráce. Dukla Banská Bystrica bude hrát Evropskou ligu, což Karola lákalo," uvedl příbramský šéf Jaroslav Starka na klubových stránkách. O novém trenérovi v současnosti jedná. "Mám nějaké tipy a pracujeme na tom, aby byl nový trenér ustanoven co nejdříve," dodal.

Marko v letošní sezoně dotáhl Příbram ve skromných podmínkách k bezproblémové záchraně mezi elitou, když středočeský celek skončil na desátém místě. Odmítl nabídku slovenské Senice, podle některých médií se o něj zajímala pražská Slavia, ale bratislavský rodák si nakonec plácl s Banskou Bystricou.

"Smlouva ještě podepsaná není, ale je to tak, jsme dohodnuti. Neodcházím z Příbrami lehko, ale nabídka vést tým, který bude hrát v evropských pohárech, je pro mě velmi lákává, další krok v mé trenérské činnosti," řekl ČTK Marko.

Kouč, který sbíral zkušenosti také v Jihlavě, polském Zabrze a dokonce i v mexickém třetiligovém klubu Jaguares de Acapulco, se v novém angažmá může těšit na účast v pohárové Evropě. Dukla z třetího místa slovenské ligy postoupila do druhého předkola Evropské ligy.

Reklama

Související témata: