Hlavní obsah

Hradecký fotbal získá od radnice 5,5 milionu na úpravy stadionu

HRADEC KRÁLOVÉ

Královéhradecký fotbalový klub získá od radnice 5,5 milionu korun na zařízení vyhřívající trávník a nákup dalších sedaček na Všesportovní stadion v Hradci Králové - Malšovicích. Investice je nutná, aby mohl klub hrát první ligu, do které se vrací po sedmi letech.

Článek

"Zastupitelé na dnešním zasedání schválili 5,5 milionu korun. O dalším navýšení příspěvku radnice klubu se nehlasovalo," řekl dnes ČTK mluvčí radnice Václav Svoboda. Hradecký primátor Otakar Divíšek již dříve uvedl, že klub má své finanční zdroje a klubu se také hlásí noví sponzoři.

Technologii vyhřívání trávníku i sedačky bude možné později odmontovat, protože firma ECE Projektmanagement připravuje v Hradci Králové obří projekt výstavby nákupního centra a fotbalového stadionu. Hodnota celého projektu je zhruba 3,2 miliardy korun. Město si firmu ECE k využití svých lukrativních pozemků v Malšovicích vybralo v polovině roku 2008, stavba by mohla být podle původních plánů hotová v roce 2013.

Fotbalisté Hradce Králové získali jistotu postupu do první ligy v neděli po výhře 1:0 nad Duklou Praha, po které už nemohou skončit hůře než druzí. Hradecký klub dříve patřil k tuzemské elitě a v roce 1960 dokonce získal mistrovský titul. Současná generace fanoušků má v paměti většinou jen boje o záchranu, které v roce 2003 skončily pádem do druhé ligy.

Reklama

Související témata: