Hlavní obsah

Francouzský ligový nováček z Brestu láká ostravské Mičolu s Ličkou

BREST

Nováček francouzské fotbalové ligy Stade Brest má enormní zájem angažovat ostravského záložníka Tomáše Mičolu, spolu s ním chce klub ze severozápadu Francie získat i jeho spoluhráče Maria Ličku.

Článek

Podle hráčského agenta Pavla Pasky, který fotbalisty zastupuje, probíhá mezi oběma kluby jednání, zájem francouzské strany potvrdil také ostravský mluvčí Igor Bruzl.

Nejdále jsou podle všeho jednání ohledně Mičoly. "Brest je nováčkem soutěže, což by pro mladého hráče byla ideální startovní čára v zahraničí. Tomáš je v ideálním věku a s dostatečnými zkušenostmi z české ligy, aby uspěl. S majitelem Baníku panem Peterou jsem domluven, za jakých podmínek hráče uvolní, rozhodne se v nejbližších dnech. Pro hráče mají ve Francii připravenu tříletou smlouvu," řekl Paska.

 Odchodu bránit nebudou

Ostrava se odchodu dvou klíčových hráčů zřejmě bránit nebude, i když rozhodující bude nabídnuté odstupné. "Je pravda, že konkrétní zájem Brestu evidujeme. Nabídka se objevila a nyní si vyměňujeme svoje představy. Máme však pevnou cenu, pod kterou nepůjdeme," uvedl mluvčí Baníku Bruzl.

Ostravský Mario Lička mezi dvojicí fotbalistů Olomoucefoto: ČTK/Petr Sznapka

Osmadvacetiletý Lička byl motorem středové řady Baníku, už na podzim nastřílel sedm gólů a v jarní části přidal jednu branku. Jednadvacetiletý útočník Mičola měl naopak lepší jaro, kdy ke dvěma podzimním trefám přidal dalších pět a pomohl Ostravě k třetímu místu a postupu do Evropské ligy. V lize nastřádal přes nízký věk už téměř sto startů.

Pro případ odchodu má Ostrava už vytipovány náhrady. Jednou z nich by mohl být sparťanský útočník Jiří Jeslínek, který v barvách sestupujících Bohemians Praha nastřílel sedm gólů. V hledáčku Baníku je však třeba i příbramský defenzivní záložník Josef Hušbauer.

Reklama

Související témata: