Hlavní obsah

Ostrava začala bez posil, Koubek už si škrtl Mičolu a Ličku

OSTRAVA

Bez posil zahájili letní přípravu fotbalisté Ostravy. Trenér třetího celku uplynulé sezony a účastníka Evropské ligy Miroslav Koubek se už ale vzdal naděje, že by v kádru udržel oba nejlepší střelce Maria Ličku s Tomášem Mičolou, kteří mají nakročeno do francouzského Brestu.

Foto: Vlastimil Vacek

Miroslav Koubek, trenér Baníku Ostrava.

Článek

"Je to na devadesát devět procent jisté. To je nepříjemná realita," řekl dnes Koubek novinářům. "Ale dva odchody ještě nepovažuju za dramatickou změnu. Ekonomiku klubu to vyztuží," dodal.

Na náhradách Baník pracuje. V hledáčku je několik jmen hlavně z řad bývalých mládežnických reprezentantů: záložník Josef Hušbauer, obránce Zdeněk Šmejkal, brankář Lukáš Krbeček nebo útočník Jiří Jeslínek. První novou tváří ale bude gólman reprezentační jednadvacítky Tomáš Vaclík z druholigových Vítkovic, jenž před časem podstoupil i testy v nizozemském Alkmaaru.

"Po skončení sezony dostal týdenní volno. Mezi kluby se dojednávají podmínky. Měl by rozšířit naše brankářské portfolio," řekl Koubek. "Je nám ale jasné, že mužstvo se musí rychle doplnit a posílit do šířky. Intenzivně se na tom pracuje," dodal s tím, že do přípravy se zapojí i mladý útočník Tomáš Vrťo, který hostoval ve slovenské Senici.

Ostravský kádr opustil korejský záložník I Hjong-sang, který se vrátil domů a hledá si nové angažmá. Souhlas k odchodu má brankář Antonín Buček, o nových kontraktech klub vyjednává s obránci Danielem Tchuřem a Reném Bolfem. "Věřím, že se dohodneme, u Rendy jednoznačně chci, aby pokračoval," uvedl Koubek.

První přátelský zápas Baník sehraje 19. června v Lískovci. O čtyři dny později se vydá na soustředění do Rakouska.

Reklama

Související témata: