Hlavní obsah

Pohárový šampion z Plzně odstartoval letní přípravu

PLZEŇ

Pětadvacet hráčů do pole a tři gólmani se hlásili na dnešním prvním tréninku plzeňských fotbalistů. Kvůli prodloužené dovolené chyběli jen reprezentanti David Limberský a Michal Daněk. Hned první přípravný týden bude pro Západočechy pořádně náročný, dokonce je čekají dvě přípravná utkání.

Článek

Přípravu zahájil vítěz Ondrášovka Cupu v areálu v Luční ulici, kde se trenéru Pavlu Vrbovi hlásily staronové posily - Jan Halama, Zdeněk Šmejkal, Dmitri Tatanašvili, Lukáš Krbeček či Paulo Rodriguez. "Samozřejmě se kádr bude ještě zužovat, nevylučuji však ani případné posílení. Vše je však otázkou jednání a dalších týdnů," řekl k případným personálním změnám Vrba.

V závěru jara se mluvilo v zákulisí o možném odchodu Pavla Horvátha do Sydney, ale plzeňský lídr dnes byl na svém obvyklém místě v plzeňské kabině. "Teď máme ještě dobrou náladu, ale podvečerní výběh do lesa nám asi úsměv vyžene," předvídal záložník, který vítá zkrácenou letní pauzu.

"Jsem rád, že se bude začínat i končit dříve. Fotbal se má hrát za krásného počasí a já věřím, že v letních odpoledních si fanoušci do ochozů cestu najdou," mínil fotbalista, který nedlouhou dovolenou rozložil mezi pobyt u moře a grilování na chatě.

Viktoriány čekají v nejbližších dnech dvoufázové tréninky, ale také přípravná utkání. Ve středu proti Doubravce, v sobotu změří v Mnichově síly s gruzínským FC Zestafoni. Za týden je čeká významná zkouška proti Slavii v pražském Edenu.

Koncem června zamíří Západočeši na herní soustředění do Rakouska, kde sehrají tři přípravné duely. Na rozdíl od většiny prvoligových klubů mají před sebou dřívější ostrý start do sezony - v sobotu 11. července je čeká premiérový český Superpohár proti Spartě Praha.

Reklama

Související témata: