Hlavní obsah

Liberecký Nezmar se těší na spolupráci se Štajnerem

Fotbalový útočník Jan Nezmar bude pokračovat v libereckém dresu poté, co s klubem prodloužil o rok smlouvu. Nyní má za sebou úvodní fyzické testy a od pátku se vrhne společně s týmem do letní přípravy na příští prvoligovou sezónu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jan Nezmar

Článek

Co vás vedlo k prodloužení kontraktu v Liberci?

Ke klubu mám pevný vztah a když se naskytla šance spojit s ním i další fotbalovou činnost, tak jsem nad tím neváhal. I přesto, že jsem měl i jiné nabídky. Jako starší hráč jsem se domluvil v Liberci zatím na rok. Chci Slovanu pomoci perspektivně i v jiných věcech, třeba v organizaci klubu, či u mládeže apod.

Jak jste strávil dovolenou?

První týden jsem měl ještě nějaké povinnosti v Liberci. Pak jsem byl za rodiči na Opavsku. S rodinou jsme byli u moře v Turecku, kde jsem doléčoval zlomenou ruku z jara. Po návratu jsem si párkrát vyjel na kole do Jizerských hor, což už byla vlastně první příprava před srazem mužstva.

Co říkáte na avizovaný návrat útočníka Jiřího Štajnera z Hannoveru do Liberce?

Přiznám se, že jsem to tušil už od zimy. Často jsme si volali a i z toho jsem vycítil, že se Štajny hodlá vrátit, i když měl v Německu ještě na rok smlouvu. Málokdo kdo by jí předčasně ukončil. Ale Jirka je specifický. Už se těším, až obnovíme na hřišti spolupráci z doby, kdy tady působil poprvé.

Už se k libereckému týmu připojil?

Ještě ne. Pokud vím, tak v těchto dnech právě v Německu rozvazuje smlouvu

a má individuální program. Naposledy jsme si telefonovali ve středu, a to byl zrovna v Hannoveru.

V pátek začíná mistrovství světa, kde hraje také Slovensko. Vy jste působil v Ružomberoku, takže slovenský fotbal trochu znáte. Jak vidíte jeho šance?

Předně musím říci, že se třemi slovenskými reprezentanty jsem se potkal i na klubové úrovni. S Jendriškem a Saparou právě v Ružomberoku a s Hološkem v Liberci. Klukům moc fandím. A co se týče ambicí mužstva, myslím, že může projít do osmifinále. Důležité bude už první utkání s Novým Zélandem. Bez nadějí snad nebude Slovensko ani proto Paraguayi. A výhodou je, že Slovensko končí ve skupině s Itálií, která už může mít postup jistý a nemusí hrát naplno. Ale to jsou jen spekulace, do kterých se raději nechci pouštět.

Reklama

Související témata: