Hlavní obsah

Teplický fotbalista Doležal posílí Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Nováček fotbalové ligy Ústí nad Labem získal první zkušenou posilu. Na roční hostování z nedalekých Teplic přijde dvaatřicetiletý tvořivý záložník Michal Doležal. S vedením se domluvil na podmínkách smlouvy, veškeré formality by měly kluby dořešit v úterý. Řekl to manažer ústeckého celku Stanislav Pelc.

Článek

"Vše už je domluvené, na stole nám leží k podepsání všechny smlouvy. Michal byl naštěstí vstřícný a rozumný, šel s platem výrazně dolů," řekl Pelc. Ústečané totiž novou sezónu odehrají ve velmi skromných podmínkách a znát to bude i na odměnách.

Plat okolo dvaceti tisíc 

Podle zákulisních informací vloni brala většina hráčů základní plat okolo 20 tisíc korun a letos nastane jen malý nárůst. "Za druholigové platy hrát nejde, takž k určitému navyšování platů dochází, ale není to o moc," dodal Pelc.

Doležal by měl v Ústí patřit k tahounům, kteří dodají nováčkovi potřebné zkušenosti. V Teplicích patřil k jádru týmu, s přestávkami v něm působil už od roku 1996. Poslední dobou se ale moc neprosazoval, na podzim hostoval v Českých Budějovicích a i po zimním návratu jen paběrkoval. "Pořád je to výborný hráč, měl by nám hodně pomoct, i v kabině," dodal Pelc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.