Hlavní obsah

Šenkeřík skóroval hned v prvním utkání po příchodu do Baníku

UNTERSCHÜTZEN

Fotbalisté Ostravy v rámci rakouského soustředění porazili místní druholigový celek PAX Gratkorn 2:0. Hned ve svém prvním utkání v dresu Baníku se mezi střelce zapsala posila ze Slavie Zdeněk Šenkeřík. Druhý gól přidal další nový hráč Tomáš Frejlach.

Článek

Baník měl od začátku výraznou převahu, kterou přetavil ve vedení až po rohovém kopu Hušbauera a následné hlavičce Frydrycha, kterou do sítě dorazil ve skluzu debutující Šenkeřík.

Po změně si Ostrava náskok hlavně hlídala náskok, který deset minut před koncem zvýšil Frejlach. Bývalý hráč Liberce obral o míč váhajícího obránce, natlačil se do šestnáctky a přízemní střelou upravil na 2:0.

"Mám radost z toho, jaký pokrok tým dělá. Dokonce bych kluky za dnešní zápas pochválil. Hráli jsme proti nepříjemnému soupeři, který bojoval ve vysokém tempu, agresivitě a nasazení, někdy až na hranici únosnosti," řekl pro klubový web trenér Miroslav Koubek. "S podobným fotbalem se nesetkáváme často a potěšilo mě, že se s tím kluci vyrovnali. Zaslouženě jsme vyhráli, i když výsledek mohl být výraznější," dodal.

Baník Ostrava - Gratkorn 2:0 (1:0)
Branky: 43. Šenkeřík, 80. Frejlach.
Sestava Baníku:
I. poločas: Daněk - Zawada, Frydrych, Neves, Šmejkal - Hušbauer, Greguš, Wojnar - Šenkeřík, Varadi, Vrťo.
II. poločas: Baránek - Řezník, Coufal, Neuwirth, Koukal - Frejlach, Marek, Hušbauer - Fantiš, Strnad, Pilík.

Reklama