Hlavní obsah

České Budějovice se chtějí v nové sezoně co nejdřív zachránit

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic bojovali v uplynulé sezoně až do posledních kol o zachování ligové příslušnosti, tomu by se v nadcházejícím ročníku rádi vyhnuli. Co nejdříve se chtějí zachránit a také touží zlepšit bilanci na domácím stadionu, kde v minulé sezoně jen třikrát vyhráli.

Foto: David Veis, ČTK

Nový trenér prvoligových fotbalistů Dynama České Budějovice Jaroslav Šilhavý

Článek

"Nechceme si dávat konkrétní cíle jako třeba střed tabulky, ale budeme se samozřejmě snažit, abychom se vyhnuli tomu, co bylo v minulé sezoně. Od pátého kola jsme byli pod tlakem, člověk musí v každém zápase bodovat a pak se to možná projeví na těch výkonech," řekl na dnešní tiskové konferenci kouč Jaroslav Šilhavý.

Jihočeši věří, že se jim povede přilákat do hlediště více fanoušků. V uplynulé sezoně měli třetí nejnižší návštěvnost. "Chceme produkovat pěkný fotbal hlavně v domácích zápasech, aby chodili diváci. To se nám v loňské sezoně nedařilo, po dlouhé době jsme měli pomalu víc bodů zvenku. Tohle bychom rádi napravili. A čím dřív budeme zachráněni, tím líp," uvedl obchodní a PR manažer Radim Šupka.

O ambicích Dynama leccos napoví, jak zvládne náročný start ligy. Jihočeši se postupně utkají s favorizovanými Libercem, Mladou Boleslaví, pražskou Spartou a Teplicemi. "Ten začátek nás prověří, kam patříme," podotkl Šilhavý.

Odešli Krob s Volešákem

Osa českobudějovického kádru zůstala pohromadě. Odešli Jan Krob a Ladislav Volešák, kterým končilo hostování, klub také neprodloužil smlouvu s Ľubomírem Meszárošem a Brazilcem Eversonem Limou. Obrana Dynama se bude muset obejít bez zkušeného Tomáše Hunala.

Hlavní posilou je zkušený útočník Luboš Pecka, který se na jih Čech vrátil z Mladé Boleslavi. Českobudějovičtí rovněž uplatnili opci na přestup na ostříleného záložníka Rudolfa Otepku. "Jsme s vedením dohodnuti, že je případně prostor a možnost ještě získat nějakého dalšího kvalitního hráče," uvedl Šilhavý, který chce do sestavy zapracovat také více mladíků. "Uvidíme, kdo z nich svou šanci chytne a dokáže se prosadit."

Není vyloučeno, že Dynamo v příštích dnech opustí slovenský stoper Marián Jarabica, který se v dobrém světle předvedl na zkoušce v druholigovém anglickém Leedsu. Záložníka Petra Šímu zase testovala slovenská Senica, ale hráč by měl podle všeho zůstat na jihu Čech.

České Budějovice budou hospodařit s rozpočtem ve výši asi 60 miliónů korun na celý klub, což je přibližně stejně jako v uplynulé sezóně.

Reklama

Související témata: