Hlavní obsah

Vyhrálo se, tak si oddechl. Pak začal Chovanec počítat padlé a přidal mezi ně i Vacka

PRAHA

Oddechl si, jasná věc. Aby ne, když jeho tradiční „žolík“ Kadlec v nastaveném čase přece jen vítězný gól dal, takže Sparta nad Slováckem vyhrála a ligová generálka na úterní kvalifikační duel o Ligu mistrů s polskou Poznaní jí přece jen vyšla. Pro letenského manažera a trenéra v jedné osobě Jozefa Chovance alespoň trochu hřejivé pohlazení po všech problémech, s nimiž se musí vyrovnávat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťanského fotbalistu Kamila Vacka odvezli po zápase se Slováckem do nemocnice s podezřením na naštípnutý kotník.

Článek

Nad sestavou pro sobotní duel se něco napřemýšlel. Na sparťanské marodce před zápasem zůstávali Wilfried, Kucka i Lačný a on věděl, že před úterním kvalifikačním duelem o Champions League s Poznaní nemůže příliš riskovat.

„Skutečně jsme byli při skládání mužstva hodně opatrní a snažili  se minimalizovat riziko, abychom snad nepřišli o dalšího hráče základní sestavy. Jenže bohužel, Vacek je v nemocnici s podezřením na naštípnutý kotník,“ počítal navzdory přiznané obezřetnosti letenský manažer dalšího padlého hráče.

Možná už čtvrtého, bez něhož se bude muset v úterním večeru obejít. „Není to ideální, se třemi čtyřmi hráči základní sestavy nebudu moci proti Polákům počítat,“ přiznal Chovanec, že problémů se hned v úvodu sezóny nakumulovalo až dost.

A přitom v úvodu nesmírně důležitém, protože jeho Sparta musí samo sebou sbírat body na domácí ligové scéně a zároveň kráčet kvalifikací o Champions League až do vysněné hlavní soutěže. Může se pak někdo divit, že si Chovanec tak úlevně oddechl, když „žolík“ Kadlec v první minutě nastavení přece jen vítězný gól dal?!

Trenér Sparty Jozef Chovanecfoto: Právo/Jan Handrejch

„Opravdu to mohlo paradoxně skončit remízou. Slovácko trefilo za celý zápas jen jednou bránu, ale přesto mohlo hrát bod. Já ale věřil až do konce a o to šťastnější jsem byl, když za Filipkova záda spadl i druhý gól,“ glosoval výhru svého týmu.

„Sice po kostrbaté hře, do níž se změny v sestavě promítly,“ jak i Chovanec uznal, ale před konfrontací s Poznaní určitě povzbudivou a zaslouženou.

„Opravdu zaslouženou, protože Sparta byla lepší než my, na čemž nic nemění, že jsme znovu předvedli bojovný a odvážný výkon. Kdyby dala druhý gól dříve, samozřejmě by to mrzelo méně než když jsme inkasovali až v nastaveném čase, ale to je prostě sport,“ uznal trenér Slovácka Miroslav Soukup.

Reklama

Související témata: