Hlavní obsah

Třetí gól Plzně v Liberci vyvolal protichůdné názory

LIBEREC

Fotbalistům Plzně vyšla generálka na vstup do Evropské ligy, když si z ligového duelu v Liberci odvezli tři body po vítězství 3:2. Pod Ještědem rychle vedli 2:0, což ovlivnilo další průběh zápasu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roztržka mezi fotbalisty Plzně a Liberce

Článek

„Utkání se muselo líbit, i když chápu, že domácí jsou nespokojeni. Mimořádně se nám povedl vstup, ale pak jsme si dali skoro vlastní gól. Byla to chyba brankáře Lukáše Krbečka, který měl dostatek času, aby situaci vyřešil,“ hodnotil první půli plzeňský trenér Pavel Vrba.

Druhý poločas výrazně poznamenal třetí gól Plzně. Padl poté, co domácího obránce Fleišmana chytly křeče a Liberečtí očekávali, že hosté hru přeruší. Jenže Petržela pokračoval v útoku a nahrál skórujícímu Rezkovi.

„Všichni se divili, že jsme hráli dál, ale tři dny před soutěží jsme měli školení, na němž bylo zdůrazněno, že hru přerušuje pouze hlavní rozhodčí. Proto jsme akci dohráli až do konce. Opakuji, že pravidla jsou určená svazem,“ tvrdil Vrba.

Boží mlýny melou, varoval Štajner

A jak viděl klíčovou situaci liberecký trenér Josef Petřík? „Zaplatili jsme daň z naivity, protože jsme spoléhali na fair-play soupeře. Fleišman nemohl hrát a potřeboval pomoc, ale rozhodčí zřejmě hru přerušuje, jen když jde o život. Jsem ale přesvědčen, že třeba náš útočník Nezmar by v podobném případě ve hře nepokračoval,“ mínil kouč.

Liberecký záložník Jiří Štajner se rovněž podivoval nad třetím gólem. „Za údajné protesty jsem dostal žlutou kartu. Nevím za co. Pavel Horváth rozhodčímu nadával celý zápas a nic. To je prostě neuvěřitelné. Zažil jsem i horší výkony rozhodčích, ale když viděl, že hráče chytá křeč, měl zápas přerušit nebo aspoň to měli udělat hostující hráči. Petrželovi nepřeju nic špatného, ale tohle se přece nedělá. Boží mlýny melou,“ kroutil hlavou.

Smolařem zápasu byl liberecký brankář David Bičík. Hned v úvodu dvakrát lovil míč ze sítě. „První gól jsme dostali snad ve dvacáté vteřině. I při druhé brance jsem si na balón sáhl, když ho Nezmar tečoval na vápně. Bylo to nepříjemné rychle prohrávat 0:2. Také při třetím gólu jsem míč zasáhl, ale Rezek ho ve skluzu doklepl. Jde o peníze, o všechno, ale nějaký respekt by tam ze strany soupeře měl přece být, čímž narážím na podivné počínání hráčů Plzně,“ pravil gólman.

Reklama

Související témata: