Hlavní obsah

Hráči Slovácka sahali po bodu, odjeli smutní

PRAHA

Ještě minutu po nastavení normální hrací doby drželi fotbalisté Slovácka v sobotu večer na Letné remízu 1:1. Jediná zlá sekunda, kdy se k odraženému míči dostal domácí Niklas Hohender a Václav Kadlec bleskovým úderem dokonal pro Slovácko dílo zkázy, zatímco Letná vybuchla nadšením...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka se radují z branky proti Spartě, nakonec jim zbyly jen oči pro pláč.

Článek

„Když dostanete gól v 91. minutě, je to vždycky zklamání. Měli jsme šanci si odvézt velmi cenný bod. Ale nedali jsme to Spartě zadarmo. Hráči dokázali navázat na náš výkon proti Teplicím, i když musím na druhou stranu přiznat, že na Letné byl jejich výkon ustrašenější. Nebyli jsme tak odvážní v kombinaci a chyběl nám i pohyb, ale to bylo dané také tím, že nás hodně sil stálo bránění. My se snažíme nedělat rozdíl mezi hrou doma a venku, ale vždycky musíte brát v úvahu soupeře, který proti vám stojí a co vám dovolí. Dneska jsme nebyli dominantní tým jako proti Teplicím,“ přemýšlel o utkání kouč Slovácka Miroslav Soukup, zatímco hráči se trousili se svěšenými hlavami do autobusu.

„Druhý inkasovaný gól nevidím jako něčí chybu. Sparta měla takových situací deset a nedala z nich branku. Když zahrávala těsně před tím standardku, říkal jsem si, že pokud ji přežijeme, máme bod. Asi jsem to zakřikl, protože pak se sečetlo několik věcí proti nám. Hoheneder vybojoval odražený balón a Kadlec se výborně zorientoval a dal z otočky branku. A ještě to tam nějak divně skočilo Filipkovi, který nás v zápase několikrát podržel,“ dodal Soukup.

Gólman Miroslav Filipko nevěřícně kroutil hlavou... „Je to obrovská škoda. Sahali jsme po bodu na Letné, to se hned tak nepoštěstí. Při druhém gólu míč skočil a sklouzl se mi pod rukou. Smůla... Co k tomu víc říct. Sparta nás ve druhé půli zatlačila, měla šance, ale dalo se tu bodovat,“ litoval. Nad poznámkou, že chytil nejméně pět dalších gólů, jen mávl rukou: „A k čemu to bylo... K ničemu, nemáme stejně nic.“

V kabině si vzteky zakřičeli

Hodně smutný byl i Ladislav Volešák. Sparťanský odchovanec se několikrát pokoušel dostat do kádru. Marně. Hostoval v Mladé Boleslavi, Českých Budějovicích, pak jej koupila Slavia, s níž získal dva tituly. Z Edenu ale znovu zamířil na jaře na jih Čech a v létě se dostal až na Slovácko... „Zklamání je pochopitelně veliké. Sahali jsme po bodu a dostali gól v nastavení... Nedá se nic dělat. Propadl nám tam míč a Vašek Kadlec to dobře trefil. Míra Filipko si na míč sáhl, ale ten stejně prošel do sítě. Nedá se na něj zlobit, protože nás podržel v několika situacích,“ konstatoval šestadvacetiletý Volešák.

„Je pravda, že když Sparta tlačila a otevřela hru, byla tam šance na brejky. My jsme ale víc mysleli na ten bod a chtěli jsme remízu 1:1 udržet. Domácí hráli vabank, kdybychom nějaký brejk dotáhli, možná jsme vyhráli my. Ale na to se ve fotbale nehraje. V kabině jsme si trochu vzteky zakřičeli. Porážka mrzí, ale jedeme dál. Už myslíme na další zápas,“ dodal stále hodně zklamaně.

Reklama

Související témata: