Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 1:1Jablonec přišel o výhru s Teplicemi až v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Pekhart 1 : 0
90. Matula 1 : 1

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Baumitu Jablonec přišli ve 3.kole první ligy o výhru nad Teplicemi ve druhé minutě nastavení. Do vedení domácí poslal již v deváté minutě Pekhart, první bod v novém ligovém ročníku zajistil Teplicím v samém závěru Matula. Hosté odehráli jubilejní 1000. utkání v ligové historii a měli tak alespoň částečně důvod k oslavám.

Foto: Radek Petrášek , ČTK

Tomáš Vondrášek (vpředu) z Teplic a Pavel Eliáš z Jablonce v boji o míč v utkání třetího kola první fotbalové ligy.

Článek

Domácí, kteří nastoupili bez zraněných Zábojníka a Drska, si chtěli po dvou prohrách v týdnu udobřit své příznivce. Nečekaně poslední celek tabulky Teplice ale začal aktivněji a v úvodních minutách měl několik náznaků nebezpečných akcí. V deváté minutě ale svým spoluhráčům hodně srazil sebevědomí kapitán Lukáš.

Doslova "namazal" míč Pekhartovi, ten obešel brankáře Slavíka a do prázdné branky otevřel skóre velmi snadným gólem. Jeho třetí branka v novém ročníku ukončila čtyřzápasové čekání Jablonce na vstřelenou branku na teplickém stadionu.

Jablonečtí hodně ožili a před brankou soupeře byli velmi nebezpeční. Další trefy Pekharta a Lafaty rozhodčí neuznali pro ofsajd, vzápětí Lafatovi chyběly ve skluzu před brankářem Slavíkem k míči centimetry.

Hosté zahrozili po půlhodině hry, když Mahmutovič unikl po pravé straně a hledal před brankou nabíhajícího Vondráška. Před tím ale stačil gólman Špit míč ukopnout. Další branku mohl přidat opět Pekhart, jeho hlavičku ale s námahou vyrazil Slavík na břevno.

Tepličtí po změně stran podstatně svou hru zpřesnili. V 53. minutě po rychle rozehraném trestném kopu si Mahmutovič hezky zpracoval míč s jeho pohotovou přízemní ranou měl Špit plné ruce práce, ale dokázal míč vyrazit na roh.

Jablonečtí ale opět přidali na důrazu a především po hezkých kombinačních akcích neustále zaměstnávali obranu hostujícího celku. Ale i akce Teplic byly nebezpečné. Do gólové šance se v 64. minutě dostal Mareš, ale gólman Špit skvělým reflexivním zákrokem čisté konto uhájil.

Teplice si v závěru vypracovaly tlak a Jablonec obraly o dva body až v samém závěru. Loučka zbytečně ztratil míč ve středu hřiště a po závaru před domácí brankou se nejlépe orientoval sváteční střelec Matula.

FK Baumit Jablonec - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 9. Pekhart - 90.+2 Matula. Rozhodčí: K. Hrubeš - Jiřík, Koval. ŽK: Mareš, Matula, Vidlička, Rosa. Diváci: 3812.
Jablonec: Špit - Krajčík, Pavlík, Huber, Jablonský (12. Piták) - Vošahlík (69. Haurdič), Eliáš, Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata (88. Beneš). Trenér: Komňacký.
Teplice: Slavík - Vidlička (77. Došek), Lukáš, Rosa, Matula - Mareš, Ljevakovič, Vachoušek, Zoubele (55. Stožický) - Mahmutovič, Vondrášek (59. Melunovič). Trenér: Plíšek.

Reklama