Hlavní obsah

Olomouc rozstřílela Ústí a vede ligu, Sparta smetla 4:0 Baník

PRAHA

Fotbalisté Olomouce se dostali do čela ligové tabulky, neboť v duelu čtvrtého kola porazili nováčka z Ústí 3:0 a vedou tak díky lepšímu skóre před Slavií. Zastřílela si i Mladá Boleslav, která porazila Příbram rovněž 3:0, severočeské derby skončilo v Liberci remízou. Největší pozornost byla upřena na pražskou Letnou, kde Sparta smetla ostravský Baník 4:0.

Sparta smetla ostravský Baník, takže euforie zavládla na Letné obrovská...

Článek

Severočeským celkům start do podzimu vůbec nevyšel a tak se v derby pod Ještědem snaží o nápravu renomé. První poločas vyšekl lépe domácímu Libverci, který měl hned několik dobrých příležitostí, ale ani Papoušek, ani Haurdič branku vstřelit nedokázali. Až pět minut před přestávkou se Papoušek po parádní nahrávce Štajnera přece jen prosadil a Špita prostřeli, takže Liberec zaslouženě vedl.

Po přestávce Jablonec přece jen přidal a moc usiloval o vyrovnání. Piták ovšem velkou příležitost promarnil, Haurdič sice gól dal, ale sudí ho pro předchozí ofsajd neuznal. Nakonec ale pět minut před koncem Piták přece jen vyrovnal a zajistil tak hostům bod. Domácí Liberec na první podzimní výhru čeká tudíž dál.

 Nováček vzdoroval poločas

Olomouc naopak odstartovala do soutěže výborně a tři body v domácím utkání s Ústím jsou byly pro Hanáky povinností. Celý první poločas měli jasně navrch, svírali nováčka před jeho šestnáctkou, ale střelecky se dlouho prosadit nedokázali,i když hned několik víc než slibných šancí měli. Až po rychlé, jednoduché akci vysvobodil domácí celek Petr.

Po přestávce převaha a velkovýroba šanci v olomouckém podání pokračovala, jenže pro Hubníka, Melinha a spol. byla brána Severočechů zakletá. Až Šultes přidal pět minut před koncem druhý gól a pojistil tak Hanákům povinné tři body. Definitivu na výhru pak dal v poslední minutě Vašíček. Olomouc se tak dostala do čela ligové tabulky.

Rychlý gól Mendyho povelem ke kanonádě

Také Mladá Boleslav je v zápase s Příbramí velkým favoritem. Od samého začátku měla také navrch, vynutila si převahu a po šancích promarněných Chramostou, Sylvestrem a Bulutem ji dostal už po dvanácti minutách do vedení Mendy, který po rohovém kopu skóroval hlavou. Tím rozpoutal hotovou kanonádu, takže Příbram byla už po prvním poločase vyřízená, neboť inkasovala i po střelách Fabiána a Buluta.

Po přestávce už domácí hru kontrolovali, ale další branky nepřidali.

Po gólech Wilfrieda nebylo co řešit

Nesledovanější zápas kola mezi Spartou a Ostravou byl rozřešen velice rychle. Wilfried dal už ve 12. minutě vedoucí gól Pražanů, kteří ovládli hru a Baník k ničemu nepustili. A když pak Wilfried za pomoci teče Nevese přidal ještě před přestávkou druhou brankou, opanovali Chovancovi svěřenci hru docela. Po půli přidal Kladrubský z penalty třetí branku a Baník se musel obávat, aby neodjel z Letné s výpraskem. Ten se nakonec nekonal, ale i tak dostala Ostrava pořádný výprask, který v nastaveném čase dokonal Pamič.

Čtvrté kolo fotbalové Gambrinus ligy
Pátek
Brno - Slavia 2:3 (2:1)
Branky: 20. Kalabiška, 28. Střeštík - 41. J. Černý, 53. Kisel, 58. L. Jarolím.
Sobota
Bohemians 1905 - Slovácko 1:0
Branka: 22. Hartig.
Neděle
Liberec - Jablonec 1:1
Branku: 40. Papoušek - 85. Piták
Mladá Boleslav - Příbram 3:0
Branky: 12. Mendy, 31. Fabián, 37. Bulut
Olomouc - Ústí n.L. 4:0
Branku: 38. Petr, 85. Šultes, 90. Vašíček
Sparta - Ostrava 4:0
Branky: 12. a 37. Wilfried, 48. Kladrubský z penalty, 90. +1. Pamič.

Reklama

Související témata: