Hlavní obsah

Klidně vezmu lopatu a půjdu pomáhat, slíbil liberecký gólman Bičík

LIBEREC

Tak už se také pořádně předvedl domácímu publiku. David Bičík byl jedním z hlavních strůjců remízového zisku Liberce v ligovém derby s lepším Jabloncem. „Od toho v bráně jsem, musím přece něco chytit, spoluhráči mi nemusí za nic děkovat,“ říkal liberecký gólman, který vychytal Haurdiče, Jarolíma, Zábojníka, Drska, napoprvé i Pitáka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost fotbalistů Liberce

Článek

Teprve při dalším pokusu jabloneckého matadora Bičík kapituloval. Liberec ale mohl být rád za bod. „Škoda, že jsme to nedotáhli ke třem bodům,“ přesto si posteskl brankář týmu, který stále v téhle sezóně čeká na vítězství. A to jsou odehrána už čtyři kola.

Jablonec měl více šancí, na polovině soupeře byl jednoznačně nebezpečnější. „Překvapilo mě, že jsem se nechali takhle zamáčknout,“ přiznal Bičík.

Přesto byl blizoučko ke své třetí nule v téhle sezóně. Obě vychytal na hřištích soupeřů. „Minule jsem ale doma s Plzní neměl skoro nic. Teď jsem konečně i našim divákům ukázal, že něco umím,“ oddechl si.

Z týmu sice nikoho osobně nezasáhla tragédie v Libereckém kraji, ale velká voda neprosvištěla kolem hráčů jen tak bez povšimnutí. „Nevím, co se bude dít, ale bavili jsme se, že když bude třeba, klidně vezmeme i lopaty. Nejsme přece nějaké megahvězdy, abychom se pomoci, pokud by na ni mělo v téhle podobě dojít, vyhýbali,“ dodal Bičík.

Reklama

Související témata: