Hlavní obsah

Mladoboleslavský Sylvestre se upsal Blackpoolu

PRAHA

Mladoboleslavský záložník Ludovic Sylvestre se podle očekávání stal hráčem nováčka anglické ligy Blackpoolu. Francouzský fotbalista ve středu podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další rok. Informovala o tom manažerská společnost Sport Invest Group.

Článek

"Začínám novou kapitolu," uvedl šestadvacetiletý Sylvestre v tiskové zprávě. Ještě v neděli dopomohl dosavadnímu týmu Mladá Boleslav k jasnému vítězství nad Příbramí 3:0, po utkání ale oznámil svůj chystaný odchod. "Samozřejmě je to pro mě velká výzva, něco nového. Chtěl bych všem v Boleslavi poděkovat," řekl Sylvestre po nedělním duelu.

Těší se na plné ochozy

Na Premier League se těší. "Zápasy proti Chelsea, Manchesteru a Liverpoolu, plné stadióny, to je něco úplně jiného, než s čím jsem se dosud setkával," prohlásil Sylvestre.

Sylvestre přišel do české ligy v roce 2006, kdy ho získala Sparta z juniorky Barcelony. Na Letné se však příliš neuchytil a přes Plzeň se dostal do Mladé Boleslavi, kde se stal jedním z klíčových hráčů. V lize odehrál 98 zápasů a vstřelil 15 branek.

Před Sylvestrem odešli do anglické soutěže již dva hráči oblékající mladoboleslavský dres. Před ním se to podařilo Romanu Bednářovi s West Bromwichem a Marku Matějovskému v Readingu.

Nejstarší ze čtyř posil

Spolu se Sylvestrem přicházejí do Blackpoolu jeho krajané Elliot Grandin a Malaury Martin. Čtveřici nováčků doplňuje Craig Cathcart, reprezentant Severního Irska do 21 let. Střední obráce Cathcart (21) přichází z Manchesteru United, 22letý Gradin z CSKA Sofia a Martin (21) z Monaka.

Reklama

Související témata: