Hlavní obsah

Plzeň vyhrála na Spartě 1:0, Liberec doma znovu zaváhal

PRAHA

Po pátečním televizním prologu, v němž hradecký nováček porazil vicemistra z Jablonce, mělo šesté podzimní dějství nejvyšší domácí fotbalové soutěže na programu tři další zápasy. V nejatraktivnějším duelu vyhrála Plzeň na hřišti pražské Sparty 1:0 a upevnila si první místo v tabulce. V dalších zápasech remizoval Liberec s Příbramí 0:0 a Slovácko s Ústím nad Labem 1:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Jeslínek ze Sparty (vlevo) před Františkem Rajtoralem z Plzně

Článek
Fotogalerie

Už první sobotní střetnutí slibovalo zajímavou příchuť. Liberec v minulém kole překvapil výhrou na Slavii a nečekaný bodový import z Edenu chtěl stvrdit i proti Příbrami. Hosté měli velkou šanci už v sedmé minutě zápasu, ale Huňa sám ve vápně střílel nad. Po půlhodině mohl odpovědět po parádní přihrávce Štajnera Gecov, ale trefil jen jednoho z obránců.

Ve druhém poločase vybídl Štajner ke skórování i Keriče, ale včas zasáhl brankář Příbrami Hruška. Devět minut před koncem se o parádní individuální akci postaral Kerič sám, obešel brankáře, ale z velkého úhlu trefil jen tyč. Utkání tak skončilo bez branek.

Slovácko bralo jako povinnost vítězství v domácím duelu s nováčkem z Ústí nad Labem. Hosté sice nenastoupili s uzdraveným kapitánem Dvořákem, přesto se jim podařilo v Uherském Hradišti ubránit remízu. Po ruce Volka v pokutovém území proměnil Švancara v 61. minutě penaltu, ale už po osmi minutách právě Volek vyrovnal na konečných 1:1.

Sparta vyrukovala k utkání proti Plzni už s Řepkou, jemuž vypršel trest, ale musela se obejít bez Kladrubského a další bek Pamič se ještě k tomu zranil při předzápasové rozcvičce. Navíc bylo v hlavách domácích fotbalistů patrné značné zklamání z prohry v play off o Ligu mistrů se Žilinou.

Na to všechno Plzeň spoléhala a lídr tabulky si na posledního mistra hodně věřil. V šedesáté minutě pak dostal Letenské do kolen Jiráček, který po rychlém pasu od Horvátha nasměroval balon přesně k levé tyči Blažkovy branky. Sparta se v závěru hnala za gólem, vyrovnat už ale nezvládla.

Šesté kolo fotbalové Gambrinus ligy
Hradec Králové – Jablonec 1:0
Branka: 22. Pilař.
Liberec – Příbram 0:0on - line
Slovácko – Ústí n. Labem 1:1on - line
Branky: 61. Švancara - 69. Volek.
Sparta - Plzeň 0:1on - line
Branka: 60. Jiráček.

Reklama