Hlavní obsah

Chovanec půjde po Žilině na kobereček - a Řepka s ním

Po dvou letech panování Slavie vrátil titul na Letnou. Na začátku nové sezóny však fanoušci fotbalové Sparty skandují: „Chovanec, demisi!“ Především kvůli posledním výsledkům - v úterý Letenští doma vybouchli se Žilinou, v sobotu pak prohráli na vlastním trávníku také s vedoucí Plzní. „Každý trenér je v ohrožení,“ poukazuje kouč Jozef Chovanec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zamyšlení letenského kouče Jozefa Chovance.

Článek

Jak vám bylo, když fanoušci Sparty požadovali vaši demisi?

Je to nepříjemné poslouchat takové skandování obecenstva na domácím stadiónu.

Vy sám jste na abdiakci nepomýšlel?

Každý trenér je v ohrožení. Musí počítat s tím, že může skončit a přijít o práci. Tak to je ale se všemi, co pracují u fotbalového klubu. Problémy, které nás teď postihují, jsou širšího charakteru. Máme spoustu zraněných a hlavně s tím se musíme poprat. To musíme řešit přednostně. Teprve pak přijdou další kroky směrem od vedení klubu i ode mě.

Jak chcete mužstvo zvednout?

Musíme si říci, kdo nám zbyl - moc hráčů už není. Od toho se bude odvíjet další. Do Žiliny asi poletíme s dorostenci. Chybí nám šest, sedm hráčů ze základní sestavy, ne jejich místě musejí nastupovat hráči ze druhého, ale třetího řadu.

Věříte, že jste schopen najít správnou cestu?

Mužstvo s kolegy dobře známe a v minulé sezóně to fungovalo. Představenstvo klubu však bude pochopitelně hodnotit i to, zda my, trenéři, děláme svůj džob dobře. Mám své nadřízené, nerozhoduji sám. Představenstvo se sejde po zápase v Žilině. Není to však narychlo svolaná schůzka, byla předem plánovaná. Mám své nadřízené, nerozhoduji sám.

A co případ kapitána Řepky, který byl po utkání se Žilinou načapán v restauraci?

Přiznal se mi, že se tam pohyboval, že v té restauraci byl. Na to máme disciplinární řád, takže dostal pokutu. Také tímto případem se však bude zabývat ještě i vedení klubu.

Není to první Řepkův malér. Nepomýšlel jste, že byste ho vyřadil z kádru?

Ne, od toho máme disciplinární řád, který se týká i případu s klobásami. (Brabec a Kladrubský si klobásu dali jako diváci na divizním utkání - pozn. red.). Nezametáme problémy pod koberec, pokuty jsou úměrné k platům. A dost citelné.

Neuklidnili byste fanoušky sdělením, kolik hráči vyfasovali?

To nejde. Je to interní věc. Musíme ctít smlouvy. Já sám také působil v zahraničí (v Eindhovenu - pozn. red.) a takové věci se ani tam nezveřejňovaly.

Na vedoucí Plzeň ztrácíte již sedm bodů...

Liga bude ještě dlouhá. Plzeň však jede, je konsolidovaná a tak velká ztráta je pro nás velikým varováním.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články