Hlavní obsah

Neuwirth: Chápu naše fanoušky, že se k nám otočili zády

MLADÁ BOLESLAV

Zaskakující kapitán ostravských fotbalistů Aleš Neuwirth chápe zlobu a naštvání fanoušků Baníku, kterým se začíná zajídat trápení jejich oblíbeného týmu. Ostravští příznivci po třetí prohře v lize za sebou dnes v Mladé Boleslavi odmítli společnou "děkovačku" po zápase a místo toho se na tribuně po utkání k hráčům všichni otočili zády.

Článek

"Fanoušky naprosto chápu. Jezdí za námi takovou dálku, skvěle nás povzbuzují a mají právo na to vyjádřit svůj názor. Dali jasně najevo, že nesouhlasí s našimi současnými výkony, navíc my jsme si potlesk za dnešní výkon rozhodně nezasloužili," řekl Neuwirth po utkání, v němž nevýrazná Ostrava podlehla 0:1.

Neuwirth se nediví tomu, že příznivci Baníku otevřeně dávají najevo nespokojenost se současnými výkony mužstva, které je po šestém kole až čtrnácté a je daleko od toho, aby zopakovalo loňský souboj o titul. "Když prohrajeme, ale zápas odmakáme, fanoušci nám zatleskají. Ale nesmí se stát, aby se opakovalo to, co dnes v Boleslavi," nabádal vysoký stoper.

Obránce Baníku René Bolf v neobvyklé pozici po souboji Fabiánem z Mladé Boleslavifoto: Právo/Jan Handrejch

Neuwirth prohlásil, že si někteří ostravští hráči musí sami sáhnout do svědomí, zda pro úspěch týmu dělají maximum. "Musíme si některé věci natvrdo vyříkat. Nejezdíme po zadku a pokud s tím nezačneme, výsledky nepřijdou," řekl naštvaný Neuwirth. "Na druhou stranu je ještě čas na to, abychom přehodnocovali naše předsezónní ambice," připomněl pětadvacetiletý zadák odvážné vyhlídky Ostravy, která se namlsala loňskou sezonou. V ní až do posledního kola bojovala o titul, ale nakonec brala "jen" ligový bronz.

Neuwirth si ale také uvědomuje, že Baník už nesmí ztrácet čas, jeho ztráta na čelo je po šesti kolech propastná, první Plzeň má už o jedenáct bodů víc. "Musíme zabrat hned příští zápas doma s Teplicemi. Potřebujeme se chytit jednou výhrou, pak by to zase mohlo klapat. Musíme to prostě zlomit, vůlí, pílí, bojovností, nasazením, pracovat ještě víc než dosud," řekl Neuwirth.

Po zápase bylo vidět, že má mizernou náladu. Navíc jej mrzelo, že se přimotal k inkasovanému gólu, když neuhlídal hlavičkujícího Rolka, který přehodil i špatně vybíhajícího brankáře Baránka. "Víťa do souboje možná šel zbytečně, kdyby zůstal na čáře, asi by tu hlavičku lehce chytil. Táhne se to s námi, děláme chyby při standardkách a tím se sami porážíme," smutnil Neuwirth.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články