Hlavní obsah

Na penaltu jsem si věřil, tvrdil střelec vítězného gólu Verbíř

TEPLICE

Nezměrnou bojovností fotbalisté Teplic otočili nepříznivý vývoj zápasu se Slavií a po vítězství 2:1 si v dohrávce 6. kola nejvyšší soutěže připsali druhé vítězství v řadě. Pro Pražany to naopak byla druhá porážka po sobě. Zajímavý duel rozhodl proměněnou penaltou domácí kapitán Pavel Verbíř.

Článek

Byl to jeho 75. ligový gól v kariéře, všechny dal v teplickém dresu. „Terén byl mokrý, a tak jsem se snažil hlavně trefit bránu. Vybral jsem si jeden kout branky a povedlo se. Nervózní jsem nebyl. V mém věku už jsem na ledacos ve fotbale zvyklý. Napětí tam bylo, ale na penaltu jsem si věřil. Měl jsem čas se vydýchat,“ líčil Pavel Verbíř.

„Jsem rád, že jsem se fanouškům zase připomněl i střelecky. Jako tým se po špatném začátku herně i výsledkově zvedáme. Podruhé v řadě jsme hráli ve stejné sestavě, ale to neznamená, že kluci, kteří tentokrát nehráli, do mužstva nepatří,“ povídal teplický záložník.

Vyrovnávací gól Teplic vstřelil David Kalivoda. „Naši fanoušci byli fantastičtí. Pomohli jsme jim k tomu, aby nás hnali dopředu, i vlastním výkonem. Slavia má kvalitní středovou řadu. Přesto jsme i proti ní zápas otočili,“ cenil si výsledku. Do základní sestavy naskočil až po nedávném odchodu Vachouška do Sparty. „Myslím, že tu šanci v týmu jsem si vyčekal. Teď přišla a budu se jí snažit držet co nejpevněji. Vím, že to pokaždé vycházet nemusí. Trochu nás nakoplo už minulé vítězství nad Ústím. Hlavně, abychom formu potvrdili i v sobotu v Ostravě.

Vlastimil Vidličkafoto: Právo/Josef Pešout

Vidlička si oddechl

Po zápase se Slavií si hodně oddechl především teplický obránce Vlastimil Vidlička, který si dal v prvním poločase kuriózní vlastní gól. „Myslel jsem si, že brankář Grigar zůstane na čáře a dám mu to lehce levou nohou, ať míč odpálí. Malá domů směrem do branky se nesmí zahrávat, takže to všechno beru na sebe. Připadal jsem si, že mám kopačky naruby. Pro mě nic jednoduchého, ale zvládlo se to. Nechtěl bych prohrát takovým vlastencem,“ vykládal bek.

„Byl to můj první vlastňák v lize. Uklidil jsem to hezky a jsem rád, že si z toho nakonec můžu dělat legraci. Ale v té chvíli mi dobře nebylo. Díky klukům, že jsme vyrovnali do poločasu a ještě vyhráli. Spoluhráčům něco pošlu do kabiny,“ říkal už s úsměvem Vidlička, který ve druhé půli zachránil na brankové čáře jednu z velkých šancí Slavie. „Míč mě trefil do nosu,“ připomněl. A po jeho centru přišel i další klíčový okamžik zápasu, kdy slávistický Čelůstka zahrál rukou a kopala se penalta. „Centroval jsem levou nohou, a to je u mě nevídaná věc,“ dodal teplický obránce.

Slávista Ondřej Čelůstka.foto: Právo/Petr Horník

Čelůstka nezapírá: Penalta byla moje chyba

Slávistickou penaltu v Teplicích zavinil obránce Ondřej Čelůstka, který zahrál nepochopitelně rukou. „ Asi jsem situaci špatně odhadl. Míč jsem měl odvrátit hlavou. Určitě to byla moje chyba. Jak jsem setrvačností letěl vzduchem, tak jsem zvedl ruku,“ popsal bek zlomový moment zápasu.„Ale pořád jsem doufal, že bychom nemuseli dostat druhý gól. Penalta se může kopnout špatně, nebo ji může chytit gólman. Bylo to buď anebo. Verbíř ten pokutový kop ale provedl suverénně,“ glosoval Čelůstka.

„Bohužel se nám nedaří uhrát zápas s čistým kontem. Proti Liberci jsme inkasovali třikrát, v Teplicích dvakrát. To je moc a musíme se těch zakolísání vyvarovat,“ uvědomoval si krajní obránce, že Slavia v lize nijak neoslňuje.

Reklama

Související témata: