Hlavní obsah

Fotbalista Lengyel se vrací do rodných Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Defenzivní univerzál Roman Lengyel se po odchodu z ruského Rostova vrací do české ligy a bude působit v rodných Českých Budějovicích, kde fotbalově vyrostl. V defenzivě Dynama by měl zacelit mezery poté, co Slovák Marián Jarabica odešel do polského Krakova a Martin Leština utrpěl dlouhodobé zranění. Zdravotní problémy má i další defenzivní hráč Jan Riegel.

Článek

"I přes celkem dobrý start do nové sezony se snažíme udělat maximum pro posílení kádru, abychom v lize hráli více než důstojnou roli. Proto jsme se již od léta snažili dotáhnout Romanův příchod a jsme velmi rádi, že se to konečně povedlo," uvedl dnes generální manažer Jihočechů Jiří Kotrba na klubovém webu.

Jednatřicetiletý Lengyel je použitelný na více postech, může nastupovat také v záloze. Jeho předností je dobrá hra hlavou při standardních situacích.

Lengyel se do rodných Českých Budějovic vrací po jedenácti letech. Po odchodu z Dynama oblékal dres pražské Sparty, kde se však příliš neprosadil a následně zamířil do Teplic. V roce 2004 přestoupil do Ruska, kde hrál za Saturn Ramenskoje, Krasnodar a naposledy Rostov.

V české lize Lengyel odehrál 130 zápasů a vstřelil čtyři góly. Za Jihočechy nastoupil k 56 duelům, ve kterých zaznamenal dvě branky.

Reklama

Související témata: