Hlavní obsah

Je to ubíjející, líčí náladu slávistů jejich kapitán Jaroslav Černý

Dělal, co mohl. Dal Olomouci gól a fotbalisté Slavie směřovali v Edenu ke třem bodům. Po hrubce brankáře Jaakkoly však o výhru přišli. Ve třech posledních zápasech tak sešívaní pokaždé vedli, ale ani jednou nevyhráli. „Je to ubíjející, pořád dostáváme góly hned z první pološance soupeře,“ nevěřícně kroutil hlavou slávistický kapitán Jaroslav Černý.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Jaroslav Černý.

Článek

Měli jste vyhrát, tři body jste už měli na dosah.

Jsme všichni hrozně zklamaní. Dostali jsme z jejich jedné šance nebo spíše střely gól. Je to ubíjející a pořád se to opakuje dokola. Bylo to tak i v Teplicích, doma s Bohemkou nebo v Brně... Z jejich první střely dostaneme gól. Jsme samozřejmě naštvaní. V reprezentační pauze se musíme dát dohromady hlavně po psychické stránce a doufat, že se to už konečně zlomí.

Nastoupili jste proti Olomouci v hodně pozměněné sestavě, přesto se soupeř téměř k ničemu nedostal.

Také proto doufám, že už příští zápas v Hradci Králové se to zlomí a že budeme bodovat naplno. Máme hodně marodů, stopery Vomáčku a Koubského. Absence nebyly na hřišti tolik vidět. Nehráli jsme špatně, ale my zkrátka vždycky dostaneme takový hloupý gól.

V posledních třech zápasech jste pokaždé vedli, ale ani jednou nevyhráli. Čím to je?

To bychom také rádi věděli. Před každým zápasem si říkáme, že do toho půjdeme ze zajištěné obrany, že je potřeba uhrát vzadu nulu, že si musíme vytvořit gólové šance a že nějaký gól určitě dáme... Sice opravdu skórujeme, ale z jediné šance nebo pološance, kterou soupeř má, pak inkasujeme. Jak už jsem řekl, je to ubíjející.

Dalším domácím zápasem v Edenu bude derby se Spartou, která má také problémy. Kdo asi půjde do derby s větším sebevědomím?

My se teď musíme soustředit hlavně sami na sebe. Protože jsme třikrát po sobě nevyhráli, tak potřebujeme vyhrát nejprve venku v Hradci, abychom šli do derby v lepší psychické pohodě my. A samozřejmě musíme ve středu zvítězit v Pardubicích a postoupit dál v domácím poháru.

V Olomouci jste prožil část kariéry. Jaké to jsou proti ní zápasy?

Některé kluky tam znám, pamatuji si je. Proti Olomouci jsem tedy pořád více motivovaný.

A co říkáte jejímu skvělému startu do sezóny?

Smekám před trenérem Psotkou. Hraje ligu s mladými, přitom neprohráli a předvádějí dobrý fotbal. Je vidět trenérova práce. A s návratem Radima Kučery získali i zkušenost.

Reklama

Související témata: